Pages

Tuesday, June 30, 2009

berkampung!!

After balik wedding tue..so petang tu mmg plan nak wat sesi "berkampung" iaitu sesi perbincangan.... bincang apa pulak ni kan?? korang tanya ek?? of cuz lar bincang pasal kenduri kawen tuh...hmmm..aku tak lar men"involvekan diri sgt cuz ni topic org2 tua.hahhaha..
so aku duk membz kan diri borak ngn cuzen aku + Mr.Shyir sekali..
yup!! beliau ader kerna aku ada...ceaaaaa...!! ahahhaha...
xlar..dia mmg lepaking sekali...
contents perbincangan aku tak taw sgt...
yg aku taw pasal kenduri..
pasal laukpauk ke apa...
teeeeeeettttt..mmg acik tak taw..
mihahahhahaha.....
kebosanan...

petang bincang2...bawak ke malam smpai dinner lar...
petang tu lepaking n bincang2 smbil makan DOyan..
ye!! DOyan...Doyan amat banyak..sebakul k...yg kat keta sorong blom kira lagi..
cam org nak jual kat tepi jalan rasenye..
we oulls tak beli..tapi org bg..dan apa lagi..
kasi bedal larrr...hahahhaa...

malam aku lepaking n boraking2 lagi bersama cuzen aku...
citer pasal hantu yg dorang g cari petang tu...
tapi real weh...takot aku...
siap rakan dalam hp dorng..
malam tu dok siasat..
nampak ler benda tuh...
maaakkkk aaiiihh!!!! biar betik..
kejadian ni mmg betul..
lokasi kebun papa...hoh???
no komeeennn!!!

p/s: apa lagi tak ckup ekk?????????

wedding Zura & NashriQ

Salam semua..sorry lambat update arini..bukan apa...selalu klu weekend ada gak update2 kan..tapi nie ha..internet kat umah wat hal..aku pun tak faham kenapa..? bleh connect tapi receive nyer sket..camner tuh..ade sapa2 nak bantu aku..heheehe....
sabtu lepas..wedding Maksu untk mnyambut menantu..kira ni belah lelaki lar pulak.. aritu nyer buat 23 mei..yg lelaki buat 27 Jun..gap sebulan oooo...huhu..smpai beliau dah peknen dah pun..huhuh..hmmm..so semua berkumpul kat umah aku..dalm kul 1 t/hari gerak ke umah lelaki...tak jauh pun dalm 15 minit lar...sbb dekat kan..

my lil sister dan insaf pakai tudung..mihahhaha..
disebabkan aku tak leh jadi pengapit...so adeQ ar yg kena..hahahah..bengang je dia...hahah...
theme...white..nice jugakk..hikkss!!
sopankan kami..hahahhah...sepasang lagik k...i lykeee...mwahhh!!

time mamam...disebabkan fannasss..maka..we ouls duduk je lar kat area meja makan tuh..siap dorang hulurkan lauk pengantin tu..hahahhaha...
cuzen2 aku...
kepanasan melampau but still buleh senyum..hahahahha....kipas ni mmg tak leh tinggal....susah oooo...fanassssss!!!

balik dari wedding terus g butik jap..pastu balik umah cuz ade bincang2 dan berkampung pasal kenduri... tu n3 later lar ek..???

p/s : arini pening pala...adeeeejhhh!!

Friday, June 26, 2009

amik berkat si comel

wahhh!!! title tak hagakkk ek?? hahahhahaha...ni kesah pagi semalam.. since ahmad Fahmi Zulhusni ni kat umah..pagi2 bangun mesti cari si baby nie..adeeehh...!! klu abg dia tak yah ckp lar..pagi2 dan heng sna..heng sini... dia kan senyap bila tido..klu dah celik mata..semua dalam umah penat nk layan weh....
before g kerja mesti WAJIB kiss2 baby nie..hmm..sweet jer..hehe
Ahmad fahmi Zulhusni dah baik dari demam kuning...hehe..alhamdulillah...

pagi2..tu lar rutin aku..hhheheh....

p/s: amik mood n feel..hahaha....

musim buah sudah tiba

malam rabu aritu.. kitorang menjamah buah2 yg ado dgn rakusnya..huhuhu..xde lar..papa bawa balik buah durian,pulasan n rambutan...buah2 dia sume amik kat kebun..hikksss!! i lyke..nmpak durian terus meroyan...lagi2 kalu rambutan..perghh!! aku sukaaaaaaaaaakkkk..hahahhaha....

pulasan yg merah tapi ade hijau2 sket... haahha..tapi manis woooo buah nie..
rambutan pun samo....lagi sodap..
ni lagi kegemaran ku..tapi takde lar hantu mana makan doyan nie.. kang..wek..wekk..wekk..haha..
si kecik tu pun same duk makan doyan jugak..siap ckp ngn papa.." jom ar makan HUYAN ni." mihahahahhaha...HUYAN = DURIAN hehehe
isi dia kuning and lemak2 je rasanya...heaaahhh..sodap...

COP!!!!

BLURRRRPPPP!!!

ADA BAU DOYAN TAK????

hahahhahaha....

p/s: ade manggis jugak..tapi i tak amik lagi kat umah nenek..

Thursday, June 25, 2009

beriadah sepetang

semalam petang dah tak kijo...duk lepaking2..sekali..si kecik faris nie..mengajak men layang2 kat luar umah...sempat gak aku skipping kat luar sekalik..(motip??? mau kurus lar...ahhahahah)....

so bermain lar kami berempat di belakang umah...dan membuat cubaan untuk menerbangkan layang2 itu...wahhh!! namun....hampehhhhh!! wakakakak....
seee...si faris tu bukan men pun...angah yg beriya sgt duk main..
dan lagi cubaan tersebut...GAGAL...hikkss!! aku hanya memerhati sajork...hiksss!!
dan Dia nie..buat pose bintang...hahahahha....

itu saja sesi riadah kita ye kawan2..huhuhuh...

p/s: bila nk pi jogging nie..tgk countdown tuh dah sket..adeeehhh!!!

Wednesday, June 24, 2009

Random pic in ho chi minh

aku just nk tempek random pic kat Ho chi minh aritu... so enjoy the pic k...

















ada kemusykilan? hmmm..meh ajukan soklan tu kat aku..miaahahha...




video menarik in vietnam

aritu aku ade kat nk kasi korang tgk video aku kat ho chi minh city tu kan..so skang ni aku tunaikan lar kasi korang tgk..tapi camera aku ni tak canggih mana pun utkvideo nie....alar2 kard jer...haahha...

video
mase ni tgh cyclo in saigon city..mak aihhh!! byk no moto2..rase cam sesak napas n putus nyawa weh...takot tol..simpang siur motor sana sini...

video
water puppet show..best giler..walaupun tak faham bahasa dorang..tapi jalan citer tuh dh faham


video

water puppet intro...


video

mekong river...luas benar sungai ni...klu terkaram lar bot nie...kem salam lar jawap nyer..

hmmm..so far ni je lar kot aku tempek video..cuz nk upload sket punya lambat gilosss!! hahahaha...nati aku kuarkan lagi n3 yg random2 pic aku kat sana....

Tuesday, June 23, 2009

wedding gift

mornink everbody..hmmm..apa lar aku nk update nie..tetiba takdok idea pulokk..hahaha.. tapi takper meh aku citer pasal tajuk aku kt atas neh..

hmm..mase aku ke vietnam aritu..tah camner tah kecoh pasal wedding aku.so tour guide tu dengor lerh...har kedua tuh tetiba jer dia kasik aku satu parcel..mase tu nk g tour utk day 2 lar..just say thanx lar..cuz bg aku wedding gift ni kan...i tak mintak taw..plz ok..tour guide tuh yg nak bagi.. lagi pun mmg terbaik lar dia layan group aku.. sebb kn aku Tour leader..so byk speciality yg aku dapat lar...hikkss!! coopp!! jgn fikir bkn2 yer...harap maklum...
bungkusan ni aku tak taw ler da yg balut ke apa.
bukak2..handbag..hmmm..not bad.very the fancy taw..hikkss....cun2..anyway,tQ mr. An..
motif pic aku ni plak...cuz shawl ni pun wedding gift gak..minah kedai time aku shopping tuh bg kat aku..tanya aku single ke hapa..aku jawap ar getting maaried..terus dia suh pilih..hasilnya tudung ni mmg senang dipakai ang aku sukakkkk..hehehhe...

anyway...ada sesapa nak bg wedding gift untuk aku lagi..??? sila2 jgn malu yer..hahahaha(dush!!! ade ke org nk bg ko hadiah wehhhhhhhhhhhh!!!..huhuh)


p/s :hmmm...cari idea nk update apo nie..haahhaha,,,

Monday, June 22, 2009

Misi Ahad

Ahad ada g memana tk kawan2??..daku ke area seremban sajork..plan mmg nk kuar sabtu..sekali sabtu wat dodol plak kan..so g ahad lar..dah alang2 fathers day..we ouls kuar lar sefamily...
saje nak tepek pic sendiri..mihahahah..

memula g MK..kedai langsir tuh..cuz nk wat tempahan langsir...hmm..kat sini cantek2 jugak langsir nya..dan harga pun berpatutan... ni nak wat langsir utk bilik aku..all in dlm rm 500 jer..ok lar tu kot..siap jahit yer...dan dalam mase seminggu siap..hmmm..bagusss!!!

aku ngh pilih design langsir yg best2 utk bilik aku...
dan bawak si kecik nie..amat lar buas...aisseeehhh!!

later we oulss walking distance ke jj..nk cari brg fathers day..dah setel sume...dan tetiba budak kecik tu nampak games...adeehhh!! sungguh malas lar nk layan..last2 adek2 aku yg layan si kecik nie..hahahha
siap makan lolipop dan sgt tyco ye kawan2..
tengok ar perangai nakal dia tuh.. mase ni kakak n angah tgh fitting suar jeans..si kecik ni skodeng plak..apa punya perangai ar ko ni farisss..
aku dah bosan nunggu budak2 ni fitting...aku tak beli apa pong..malashh!!
g food court plak..boleh plak dia g wat coloring...huiiisssh!! org nak makan nie...
pas tu g carik kambing miranate..cuz sesaja nak makan..miahahha.sodap2 malam ni nak bakar lar..hikkss...
4 ketui jer dah rm 14 taw..hmmm...

p/s : erk?? boring sket weekend ni,..hmm..tak taw nk hupdate apo..lalallala..