Pages

Wednesday, September 19, 2012

Kronologi Syawal 2012

Salam semua, salam ukhwah.
Hai lamanya saya tak update blog ni..
Rasa cam sepikan diri je.. Walhal ada je blog walking blog uols.. Hehe
Sebab musabab adalh penyakit M menebal..
Tapi xpe.. At least ada lah sikit story..
Cuba nak se"aktif" berblogging dulu tapi cam tak mampu je..
Kekangan masa sgt2.

Ok..citer syawal baru nak update..
Org lain dah lama setel..saya ni terkial2 pula
Cuma buat kronologi je lah sepanjang bulan syawal ni..

1st syawal - Raya di Rumah keluarga.. First time raya rumah keluarga belah saya. Selalu mesti balik kg papa atau rumah PIL. Tapi tahun ni giliran saya.. Jadi raya di rumah parent.. Seronok jugak.. Tema adalah biru gelap.. Tu je lah gambar family yg paling proper sebab fahim ni super lasak. Susah nk amik gambar proper.. Asek mainnn je lah. Raya pertama jalan raya di kg papa 10 minit je dari rumah kami. Hehe dokek bonar.. Setel belah sini.. Zas malamnya balik semenyih rumah PIL pulak.. Dekat jugak.. Alhamdulillah.. Syukur ditemukan ramadhan dan syawal tahun ni. Moga tahun depan bertemu lagi..

2nd syawal - pagi2 dah ke IPOH. MIL nak amik embah ( nenek en. Suami ) di rumah makcik kami di ipoh. Then ke sabak bernam sg besar beraya rumah embah sedara jap sambil menjemput kenduri kawen adik ipar saya pada sabtu mgu pertam tu.. Tu sbb saya berya di senawang dulu, kat semenyih tu lama nk stay sana. Sibuk persiapan SIL menikah pula.

6th syawal - SIL no 5 bernikah pula. Alhamdulillah. Bertambah ahli keluarga yg baru. Jadi akak ipar sulong mmg bz.. Nak guide SIL lg.. Huhuhu..

7th syawal - bersanding pula. Yup.. SIL n MIL saya memang memakai purdah. Saya je agak rock sikit. Hehe.. Event berpurdah tapi sgt sweet n nice kan.. InsyaAllah gambar yg cantik2 akan saya upload utk tatapan korang nt. Sure sape yg nak kawen berpurdah inilah tips nya. Silap2 boleh inspired taw. Sbb SIL saya sgt gojes walaupun berpurdah.. Hehe..

Syawal seterusnya - open house dan sebagainya.. Ada ke aquaria klcc bawak fahim kenal2 dengan fish.. He's so excited. Tapi dl pada tu takut pun hade..hehe..

Bila masuknya september - bulan yg dinantikan.. Bulan saya dilahirkan.. Juga adik.. Kami dilahirkan bulan yg sama lain tarikh dan tahun je.. Tp adik telah di suprisekan oleh papa.. She got a new car from papa.. Swift.. Best2.. Me dulu also dapat new car as birthday present.. Untill now masih setia with that car.. Hehe.. Papa mmg gitu, anak dh ada lesen. Pasti belikan kereta. Tapi nasib anak ada 3 je.. Hehe.. Apa2 pun tQ papa.. Alhamdulillah 3x

This friday. My birthday.. Tak nak hadiah apa2 tapi moga dipanjangkan umur dan murah rezeki. InsyaAllah.. Juga jika ada good news. Sbb now its delay.. Hehe..

Tu lar kisah syawal basi saya..
Moga2 saya akan update selalu..
:)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments:

atty's said...

kty nak wish besday in advance..
selamat harijadi ann semoga dimurahkan rezeki dan sihat selalu .amin .

Maria Rajab said...

hoh kita xiter lg citer syawal kita..hehe..leh gak story ek..mood blogging br nak mai ni..hehe..

selmat hari tua..hehe..