Pages

Tuesday, May 18, 2010

Alhamdulillah.. akhirnya

ye.. seperti yang aku janjikan sebelum ni… nak buat n3 special tu kan… so ni lar dia.. apa yang korang tengok kat picture atas tu.. jawapannya adalah “YA,SAYA SUDAH DI SAH KAN HAMIL”. Alhamdulillah.. syukur ke hadrat Illahi.. kerana memberi rezeki yang tak ternilai harganya. Setelah hampir 8 bulan menunggu.. akhirnya Allah jawap juga doa kami suami isteri serta doa kalian. syukur.. syukur..

menitis airmata saat dapat tahu “double line” kat UPT tue… gembira tak terkata… syukur sangat2… hmmm…sebenarnya dah lama aku nak buat n3 pasal ni.. tapi ku pendamkan sahaja.. biarlah orang2 terdekat tahu dulu.. maklum lar.. masa tu kandungan masih kecil lagi… jadi macam takut2 plak nak bagi taw or citer2 kat blog.. tapi kalau ada yang perasan kat FB tu.. faham2 je lar.. hehehe….

actually masa dapat tahu preggy ni pun… setelah aku 17 hari lewat period.. tunggu punya tunggu tak period jugak… sebabnya. takde rasa perubahan apa2 pada diri.. cuma tak sedap badan je.. nak marah sume.. ingatkan simtom2 biasa jer… last2 Mr.Shyir n family aku kata.. buat jugak UPT tu.. mula2 cam malas nk buat.. tapi diorang kata.. aku ni jenis lasak… kang kalau tak cek jadi apa2 kan susah.. atleast kalau cek –ve tu.. boleh lar teruskan kerja2 lasak melasak ni kan… dengan kekuatan yang ada.. pagi tu dengan redha buat je lar test tu.. Alhamdulillah.. tersenyum lebar… suami? hmm lagi lar.. family? ha terus suka jer….hehehe…. esoknya g klinik.. untuk sahkan positive doc kata nak masuk 7 minggu dah waktu tue….

but now im almost 11 weeks dah… alhamdulillah.. semua ok.. baby sihat… membesar dengan jayanya… kalau tengok perut.. dah macam 4 bulan mengandung.. hehehe.. hmmm.. so dh terjawap lar sudah teka tekinya… kenapa n3 tak banyak.. kenapa malas  nk update kan..?? heehe…. later aku update sickness2 yang dialami.. hehe

jadi.. uolls. doakan kesihatan aku dan juga baby ye…insyaAllah..!! aminn…

p/s: adeehh,,!! tetiba terasa malu pulak buat n3 ni.. hhhehe…

29 comments:

nizaa said...

tahniah...rezeki..

Miss Moon said...

Congrat Ain n Bashirrrrrrrrrrrrrrr...nanti bulan 6 cuti skola akak akan wat mini photoshoot ...kalau berminat let me know ya

.ziera. said...

Alhamdulillah..congratulations..
xsabar nk jd auntie jie ni :)

Ann GreenStrawberry said...

niza : tQ.. heheh...syukur rezeki Allah bagi.

Miss Moon : tQ kak moon.. aik.. bulan6... alamak.. perut kita kecik lagi.. bulan 8 ok jugakk.. hahahaa...

ziera : ehhee.. aunti jijie.. hheheh

Aiyu Esa said...

tahniah anne...bestnya nak dpt baby dah...k.take care...jgn lasak2 sgt...

asna cute said...

Congratssss! kak Ann.. Moga kak ann dn bby selamat. Amin~ =))

Happy!!! happy! ;D

NsAsFz:-)/o/o/o/ said...

ann...tahniah...tahniah,,,,suka sangat....syukur..ramai kawan2 dah mengandung nie....aura tue dah terasa...hope sangat lepas nie rezeki kami pulak...tgg pas pantang nie...doakan su tau...

nabila_ryn said...

Assalamualaikum,sis..
Wahh,akhirnya~ alhamdulillah,thniah utk sis n hubby..
Jge k'sehatan el0k2, jan lsak2 sgt ye..hehe! Slmat b'gelar ibu,aminn~ ;)

Ann GreenStrawberry said...

Aiyu , Asna, NsasGz, Nabila : Terima Kasih.. Doakan kesihatan kami ye. hehe..aminnn..

Nor Anati said...

congrats kak ann!!! mushie mushie mushie. :)

Bai said...

taniah...!!

mAr@ZiEy said...

Sis..cograts!!!!!!waaaa...penantian satu penyeksaan tp penantian akan di bayar ngan 1 kegembiraan..waaaa..sy tumpang happy to both of u..

ni yg kene selalu buat N3 psl pregnancy ni..hehehe

lieza said...

tahniah ann..Semoga baby dan ann sihat selalu...hehehe

Ann GreenStrawberry said...

NOr Anati, Bai, Maraziey, Lieza : thank to u olls... insyaAllah..doa kalian selalu mengiringi.. agar baby dan ibu sihat... hehe

rDnA said...

congrate ann..seronoknyer dier..
take care k..
nnt update story mory psl pregnancy plak yer

Ann GreenStrawberry said...

rDnA : hehe.. tQ dear... insyaAllah.. akan di update

[z@ck] said...

tahniah sis!
=)

mrs.ecam said...

tahniah....cam sbaya jek bb lam perot kt...hekhek...insyallah...bakla tngk gambo perot cam 4bln tu...hhihihihi

cik bunbun said...

tahniah tahniah!!
bunbun da baca blog sis seblom sis kawen lagi.hohooo..
akhirnye. hehehehe :D

teruskan mgupdet ku suke jd silent reader blog sis kekekekeke;P

Hanani said...

hai ann..saya ni follower n silent reader awak..bila tau awak dah preggy happynya..sama dgn pn ciare la eh...senang2 g la blog saya..nway, welcome to the mommy to be club...

Sally said...

tahniah!!jeles la Ann..you tunggu 8 bulan dpt gak..akak ni tunggu sorang lagi dah 8 tahun tak gak kunjung tiba.huhu

Sally said...

tahniah!!jeles la Ann..you tunggu 8 bulan dpt gak..akak ni tunggu sorang lagi dah 8 tahun tak gak kunjung tiba.huhu

Ann GreenStrawberry said...

Zack: thanks dear

mrs.ecam : erk sebaya tahun ke? hehehe... nanti2 lar tunjuk gambo perut tu.. malu lar pulekk.. hehe

cik bunbun :heheh.. tQ sebab sudi baca blog ni.. insyaAllah akan mengupdate hehe.. eh. jangan lar jadi silent reader lagi.. hehehe

hanani :hehehe... silent reader jugak ni.. after diz no more silent2 ok.. ehhee... hmm.. sama ngn dia.. tapi dia dulu lar.. hehe

sally :tocei2.. hehee... rezeki tunggu lapan bulan.. hehe.. takpe. mana taw lepas ni rezeki kamu pula.. hhe.. aminnn..

♥ QaseH ♥ said...

taniah dear.take care taw

Lynda said...

tahniah ann

Raihanna said...

Ann.. tahniah sangat2...
rai pulak yang senyum meleret2 baca entry nie...
hehehehe..
comelnya....
alhamdulillah....
jaga kesihatan elok2 yer...
x sabar nak tengok baby ann...
hehehhe.mesti comel cam mama n papa dia

Ann GreenStrawberry said...

Qaseh : thank mazz

lynda : tocei2.. heheh

Rai : hehhe... insyaAllah..

Puan Suraya said...

Salam kenal :).

tahniah ye awak. semoga dipermudahkan disepanjang kehamilan n kelahiran nanti. jg diri baik2 n jgn lasak2..

kite kawan lebih kurang same, hopefully lepas ni rezeki sue pulak laa. mudah Allah berikan sue rezeki untuk jadi seorang ibu soon too.. amin.

i link u ok.. :)

Ann GreenStrawberry said...

puan suraya : salam kenal juga.. amin.. semoga kamu mendapat rezeki itu juga...