Pages

Tuesday, May 25, 2010

Sickness yang dialami

since preggy ni tak lar over giler morning sickness aku ni.. kira ok2 je lar.. pelik jugak lar.. kenapa aku cam sickness tak sickness je kan.. tapi alhamdulillah lar Allah permudahkan sickness tu.. ha cuba kira berapa kali aku sebut sickness since mula ayat tu.. hahahaha..

sickness2 yang aku alami before aku tahu aku preggy

  1. Pening kepala – ni sampai skang ni pun aku mengalami… bangun pagi je mmg sakit kepala
  2. Tak sedap badan – ni kadang2 je.. aku rasa cam adeehh apa kes ko tak sedap badan bagai..
  3. Mood – mmg moody.seperti mau period tu… time tu aku rasa kononya nak period lar kan.. hakk hadooo.. nak marah je rasa.. tak paham aku..
  4. Lewat Period – ha mmg lewat sangat2… 18 hari nokk lewat… tapi aku boleh buat dek je…. tak p test… sudahnya berserah jugak buat UPT.. akhirnya +ve ler… huuyeehhh!!

Sickness sebaik je taw preggy

  1. Sakit kepala – mmg masih ada lar… tapi makin ketara pulak..
  2. Suka tido – ha ni mmg terbaek.. mengantukkkk je lar.. jadi mmg tido.. tak kira kat opis ni pun aku tido juga.. sejam pun jadi lar…
  3. Loya – mmg start lar kan.. loya saja muntah takdok…
  4. pilih makanan – mmg memilih sikit.. sbb aku ikan2 mmg tak kawan kecuali ikan bilis n ikan masin je… gulai2 yang menggunakan santan juga tak kawan…
  5. Tekak – aku ni tekak takde masalah.. sedap je makan ni.. cuma memilih menu2 je la…
  6. suka manis – aku suka manis2.. hahahh.. sedapp oo.. tapi pastu banyak minum air putih balik.. haha.. takut kencing manis plak…
  7. Malas – ha ni mmg nii gaban punya maaallass… sangat2… hahahaha…
  8. hmmm.. apa lagi ek? tu je kot… hehhee…

now simtom2 dah berkurangan… aku pun dah masuk 3 bulan.. jadi tak tak lama lagi nak masuk 2nd trimster pulak..alhamdulillah… semoga baby dalam ni membesar dengan jaya nya… hehehe….aminnn…

2 comments:

atty's said...

alhamdulillah ye ann..kty doakan semoga segalanya dipermudahkan utk ann dan kandungan ..amin

cik bunbun said...

hoho. smoge baby mambesar dgn jayanya ^^


oh rase tak sabar nak kawen pulak. kekekeke:P