Pages

Monday, September 19, 2011

Akhirnya Selesai sudah secara Rasmi

Salam Isnin.. Salam 1Malaysia sempena Hari Malaysia jumaat lepas..

Hari khamis lepas selesai sudah Majlis Perasmian Aliman Kafe & Butik. Jemputan pun alhamdulillah.. ramai dan tak dijangkakan seramai itu. penuh kedai.. hhihi

IMG_2332

Acara bermula dari pukul 1.00 tengah hari. waktu bekerja ramailah jemputan dari jiran2 kedai sekeliling ni datang. jadi waktu lunch diorang pun singgah makan bawak opismate. hihi. bukan apa.. ok lar nanti dapat sampaikan kat orang lain pasal makanan di kafe kita kan.

aku pagi2 dah tolong macam2.. dah setup semua.. baru balik tengahari tu.. mandi and siap2 la.. takkan nak comot je kan..

IMG_2331

ini budak tecik manyak senang owh. ada dayang2 menjaga.. t! aunty2..

IMG_2324

ni lar kafe mama ku. masa ni lengang lagi.. orang belum datang.. untuk orang luar n kawan2 jemputan sampai 5.00 ptg je.. tapi ada yang datang lewat pun xpa.

sebab belah malamnye pulak untuk family datang. hakau.. penuhtak ingat kedai tu.. unexpected semua.. sebab malam tu ada bacaan yasin n tahlil jadi penuh lar.. alhamdulillah..

bila org dah surut sikit. jadi ada suprise untuk aku adik n along nashriq(paksu aku). cehhh~!!!~! belikan kek harijadi eh.. tQ maklang ady.

IMG_2345

Birthday gegurl.. muahahahaha..

IMG_2350

me 21 sept and adeq 29 sept & along  28 Sept.. hihih..

IMG_2352

Later mama n papa pulak.. sambut anniversary.. yeahh!! semoga Allah panjangkan umur n perkahwinan papa n mama hingga akhir hayat. aminn.thank you maksu aju for the cake.. sedaapp!!

pastu dah buat clearance semua. setel dalam kul 1.00 pagi./ wuhuhhhh!! penat tak terkata.. tapi ok je. layan..hihi..

then ari ni.. our kafe officially open for the public. okey.. sapa2 yang duk seremban ni boleh lar singgah breakfast, lunch and high tea. all food is home made cooking ok..hihh

let's try first.. eceh! kalau sedap bagi tau orang.. tak sedapp bisik2 je.. muahahha.. ok2.. senang kata rezeki tu allah bagi.. jadi kita usaha n doa n tawakal saja.. insyaAllah.

5 comments:

ZaNa aDieyZa said...

InsyaAllah kalau zana lalu seremban nnti, zana singgah kedai tu yer kak..

pRincESs_N said...

nti klo2 lalu seremban..ley laa N singgah ekk..

Ciare Baha said...

congratulations for the new opening =) tapi kan, tang BUTIKnyer tu, ce cite! :D

aNaYaNa said...

Tahniah..semoga terus maju..lepas ni cafe Ann la pulak eyh..hehe

Ann GreenStrawberry said...

tQ all