Pages

Tuesday, September 27, 2011

Nak Petua plissss!!!!

Salam.. ermm.. tak taw nak mula kat mana...
Fahim dah okey sikit.. tapi tu lar kan.. batuk n selesema dia masih tak setel..
means kering or kurang..
kadang tu kesian jugak tengok dia batuk2 tu kan..
kadang tu muntah terus.. tapi muntah kahak la...
which is bagus kan... tapi cam perit je dia batuk..
sampai nonggeng2 kau.. lately ni dia suka tidur nonggeng..
meniarap camtu.. selesa kot...

tapi tu lar.. ibu mana tak risau bila anak batuk2 tengah tidur tuh..
kadang2 tu monitor dia setiap sejam..
sebab kit aboleh terjaga bila dia batuk ke hapa..
harap batuk dia cepat baik..
kalau kita orang dewasa ni leh gak buang kahak gitu kan..
ni budak kecik. time dia batuk.. kita pulak berdehem..

jadi aku nak minta jasa baik korang..
nak petua untuk baby kalau batuk berkahak n selesema ni..
ada tak petua yang mujarap untuk hilang n sembuhkan penyakit ni..
bukan apa nakkan baby kita selesa je ni..


kawan aku ada bagi petua..
'dah amalkan.. ada kurang sikit..
nak cuba petua lain if korang nak share ngn aku..
plis eh.. bagi taw.. mana taw serasi...
dah tau lar nak buat apa bila dah mujarab petua tu..

jasa baiik korang amatlah lah di hargai....

2 comments:

cik ain azahar... said...

bagi makan madu...madu boleh hilangkan batuk n cairkan kahak..:)

asna cute said...

haikal pun baru nk demam.. musim kot skrg nie kot ke sbb nk alih bulan? huhu

asna pun nk tips juga. ada nenek jiran rumah pesan bg air zam2. asna xg beli lg.