Pages

Friday, September 23, 2011

nk melekap bila tidur

ni lar dia budak tecik ni...
hari ke 5 demam..
on off je demamnye ni..
mkn ubat kang ok.. pastu panas balik..
dengn batuk, demam n selesema...
pastu kala nk tidur.. melekap je baru lena..
letak kang klau terbatuk terus jaga nangis2...

dah g klinik 2 kali..
klinik lain2.. pastu ubat dari klinik pakar pun xjln..
minum air masak xmo...
mkn ubat susah.. kena paksa..
nk amik nap doc tak kasi..
katanya tak de lelah..
paru2nye ade lendir..
batuk tu kesian tengok dia..
kita batuk pun skit dada kn..
ni kn pulak baby ni kan...
batuk sampai muntah kdg tu..sian taw..


3 mlm dah aku tak tidur sngt...
dia batuk aku terjaga...
fahim batuk sampai nonggeng2..
mlm tadi fahim bangun aku tak persan..
tapi aku dgr bunyi ketepek2 gitu..
rupanya dia nk main kat dapur sorg2..
dalm gelap pulak tu... huiii...

melompat aku cari dia.. hai lar ank...
ni pun aku tingtong dah ni.,,
tidur melekap ni..
sambil aku taip n3 ni...

doakn fahim cepat sihat ye..
buntu dah ni...
ank nangis aku nangis..
haisssshhhh susah hati...

3 comments:

dhiera said...

tak sihat lagi? tak try bagi ubat yg masuk ikut bontot tu?

shiela said...

alaa..kesiannye fahim..semoga cepat sembuh okeh :)

Ann GreenStrawberry said...

dhiera : tinggal batuk n selesema.. alamk takde lar ubat tuh

shiela : aminnn