Pages

Monday, March 5, 2012

Kuarkan Peluh Malam

ahakss!! sounds pelik kan..? kann? tak pelik lar weehh… budaya org kt sini mmg tak pelik? eh…bukan citer pelik nak cakap tapi nak cakap pasal JOGGING MALAM…

yes!! Alhamdulillah… start awal bulan 2 tu hari aku , adeQ, Angah,Mr.Shyir and bf adik aku tuh duk buat aktiviti menyihatkan.. setakat ni Alhamdulillah..

masih istiqamah lar.. dalam seminggu 3x camtu… tempat best mesti lah semangat kan.. sambil lari cuci mata.. tetttttttttt… i mean berlari beriringan dengan suami ai ok.. hehhe…

IMG-20120222-00018

Kasut jogging ai ye… yang kedua.. yang pertama dah hancur ekoran jogging tak henti.. ahahhaha.. taklah kasut lama tu dah koyak n lekang tapaknya. kasi beli baru lah..senang citer…

kitorang jogging kat KOMPLEKS BELIA DAN SUKAN PAROI..  tau tak? alar dekat dengan stadium PAROI tuh… hmm. kat sini mmg happening lar jogging malam.. memang ramai.. kalau hari biasa tak lar ramai sangat… tapi weekend ramai lar dari biasa.. aku jogging hari biasa.. senang.. 

IMG-20120222-00020

Jogging pun kat trek balapan tu je.. senang kan.. feeling2 atlet lar kununnye.. satu pusingan tu kan 800meter,. jadinya buat 7x pusingan mmg peluh ko tak hingat punya keluar.. basah baju ok… aku tak lar lari tak henti.. apa gile ke? kalau acik somput di situ.. ada medik mau bantuinn? ngakk kok.. huhu,, so strategi senang je.. 1st round – kasi wam up jalan 1 pusingan.. round tu baru start lari.. hehhe… syiok ooo…

Aku pun kalau tak sebab nak warp um and amik mood nak SAEI nanti kat Mekah takde jugak kesini.. tapi 1st pergi mmg best lar.. pastu dah addict.. selang sehari pasti duk bbm adik aku JOM JOGGING! hahahaha…tapi Alhamdulillah… MrShyir yang takmo gi jogging mulanya.. skang kemain lagi dia yng sibuk bila nak g.. ehhehe…

Tapi kadang2 aku bawak fahim jugak kat sini.. bawk bibik sekali.. tengok2kan dia main kat taman tepi trek ni… sekali jogging aku amik 45 minit nak abiskan 7 round ni.. kadang2 lebih sikit.. akpun 1 jam setengah campur kat gimnasium tepi ni jugak…syukur juga.. berat ada turun sikit.. hehhe.. tu yng suka kan..

insyaAllah balik umrah ni nak teruskan lagi.. boleh punya. stamina kena lebih kalau tak camne nak beraksi? ehhhhhh… hahaha…

Nota : Entry auto publish ye.. tuan punya blog.. sedang menunaikan ibadah umrah.. 2minggu lagi baru dia balik.. hehe

1 comment:

atty's said...

dah lama tak joging malam..