Pages

Thursday, March 29, 2012

Umrah Family - Umrah ke 7 + Aqiqah Part 7

kita sambung lagi ye.. rasanya tinggal 1 part lagi lah ye..Kali ni cerita kisah buat umrah yang ke 7 dan aqiqah and etc..
IMG-20120314-00292 
Ni lah antara contsruction yang tengah buat kat sana.. mmg pesat betul membangun... akan datang. hotel dekat2 semua takde lah.. paling dekat mungkin 1km to masjid... kus semangat nak berjalan ke masjid kan.. tapi mana taw ada shuttle ke kan.. heheh  IMG-20120311-00280  
Ni kite buat umrah yang ke 7.. selesai umrah kami.. jadinya bilah delesai ibadah umrah.. baru leh fikir nak shopping ke apa kan.. hehhe.. kalau tak tu.. pergi masjid balik masjid je.. tak nak pk nak shopping dulu selagi tak abis ibadah umrah ke 7 tuh... Alhamdulillah.. doa tak shopping sebelum ibadah umrah selesai dimakbulkan.. syukur.. dah selesai umrah.. kasi pulun lah.. bawa balik buah tangan untuk family sikit2 jadilah.. 
IMG-20120309-00252  
ni kawasan atas sekali.. hubby rajin  nak solat atas ni.. tak ramai org  IMG-20120309-00250  
keadaan malam dikawasan tawaf..  IMG-20120309-00247 
 canggih.. topup air zam zam camni ke... macam isi minyak.. hehhe IMG-20120309-00244  
sempurna...  IMG-20120315-00314  
Yayim dah botak right after buat aqiqah untuk dia... memang dari lahir lagi aku dan mr.Shyir dah niat nak buat aqiqah di Mekah.. jadi kami buat lah.. bayar rm500 je.. terus kenduri malam terakhir kami di Mekah.. jamu sekali jemaah kat hotel tu walaupun group lain.. buat seekor kambing je dulu.. seekor lagi nanti kami buat lagi..  IMG-20120315-00313  
ni lah nasi arab kambing.. sedapp gilossss.. huuhuhuh.. nasi kambing aqiqah fahim..  IMG-20120315-00309   
Fahim with abi last nite solat isyak di Mekah  IMG-20120314-00303 
 Family picture lepas buat umrah.. alhamdulillah selesai juga umrah kami sebanyak 7x...
  IMG-20120314-00301 
Rindunya nak jejakkan kaki ke dataran tawaf tu.. terasa2 lagi berjalan kat situ...  IMG-20120314-00298  
fahim pulak.. setia betul dengan dia punya tasbih tu.. tok syeikh arab driver van yg selalu bawak kami ke Tanaim tu bagi kat dia.. hhuhu  IMG-20120314-00297  
 pose lagi yayimm IMG-20120314-00294  
kepenatan after saeii..  IMG-20120314-00293  
Macam ni lah kalau aku bawak dia g umrah hari2... dengan millage per day almost 13km.. dari Hotel ke pintu masjid sahaja 400meter. tawaf 7x , saei per way 750m x 7, back to hotel semula... lebih kurang lah 13km.. tu belum kira waktu2 yng g solat kat masjid lagi... mak aih.. gigih bawak anak. semangat betul.. syukur..

hari esoknya 1 day sebelum balik pulun shopping... beli jubah lah itu ini. gila kau jubah lawa2. abaya manik2 tu lawa benau tak sampai 100riyal pun.. yang corak baru 45riyal camtu.. pergh.. naseb sedor diri.. hahha..

ya Allah rindu betul nak ke sana lagi.. next entry last day in Mekah.. heh

2 comments:

Afziha Hafiz said...

U tanya sket... Fahim on diaper lagi ke tak eh? Masa tawaf kira camana ye? Sebab dalam buku kata kena dalam keadaan suci, menaggung najis pun tak boleh (dukung anak on diaper)

Kindly advice. TQVM

Afziha Hafiz said...

u tanya sket... Fahim on diaper lg ke tak eh? Sbb baca kat buku kata umrah kena dlm keadaan suci, menanggung najis pun tak boleh (duking baby on diaper) so mcm mana u buat eh?

Kindly advice pls. TQ