Pages

Thursday, December 2, 2010

Off serupa tak Off

Ye! hari ini ( rabu) aku g kerja.. ni sume gara2 customer memekak2 nak datang opis suh aku jugak yang handle vacation diorang.. haduihh!! ingatkan boleh lar wroking from home.. sekali dah call nak jumpa bagai.. akur! berserah je lar g opis dengan keadaan begini..

2 customer nak datang jumpa.. yang pertama katanya kul 11.. sekali pukul 3.15 baru datang.. belum sempat entertain yang 1st… yang kedua plak sampai.. masing2 nak g vacation family…

naseb lar customer ni regular customer.. so aku malas nak banyak bunyi.. lagi pun.. 2 customer ni pun untung pun boleh tahan.. kira ok lar untuk sales end of year camni kan.. takpe2.. relakan saje demi customer..

yang 1st nak ke Kuching.. tapi banyak bunyi nak itu ini.. tak nak gini2.. yang penting nak MURAH.. haduihh!! school holiday gini mana nak dapat murah2 ye dak.. sabor je lar.. aku cut sana sini.. naseb ada untung lagi.. kuikuikuikui… bab2 tiket bak mai kat aku…then accommodation.. aku pas kat staff lagi satu.. tu lain citer..

2nd customer.. wat company trip ke BALI.. 35 person gitu.. hoisshh! ni lagi berganda.. akak ni tak banyak citer sangat.. aku bagi suggestion ini itu.. terus deal.. done!.. last2 nak balik awal.. terus balik kul 5. Mr.Shyir dah tunggu bini kat umah.. bini tak balik2.. hahaha…

sampai aku kena bawak balik kerja2 opis tu kat umah.. biasalar.. customer kalau dah last minit nak g vacation mmg push kita habis punya.. tak kira lar condition kita camna.. aku redha je ni.. andai bersalin.. lantak ler.. haha.. ni pun aku baru je selesai setelkan cstomer nye tiket.. see.. cust. siap call2 aku.. OMG!..

yang pasti aku kena setelkan customer2 yang nak vacation on DEC ni secepatnya b4 aku maternity leave.. senang citer.. kalau tak sempat.. aku pas kat staff je..

Persoalannya.. MATERNITY LEAVE tu boleh pakai ke kat aku ni..? tah2 time pantang pun aku kena keja kat umah jugak.. jangan time aku kat LR nati dok sakit2 nak push.. customer call nak g vacation jugek.. kot ye pun nak kasi duit kat aku.. jangan lar sampai dalam LR plak.. hahhahahaha..

esok banyak benda aku kena setel… runner sana sini.. belasah.. rasa2 nak beranak.. shoot hospital terus.. esok ada driver..thank you encik suami.. hehe

1 comment:

asna cute said...

adehhh, cust akak tue xreti tolak ansur ke?. xnmpk ke akak tgh sarat?. hmm kesian akak. If akak okey, tp msti hubby akak risau kot. Take care tau kak =))