Pages

Thursday, June 9, 2011

Jumbo seat for Fahim

Dah lama aku mencari jumbo seat ni. mmg nak beli untuk fahim.. Fahim ni nama je 5 bulan setengah tapi progress ni macam dah 7 bulan ke atas.

dah mula lasak.. belum merangkak and lain2.. ni nanti lar aku citer.

oleh kerana dia suka duduk beriba kalau tengok tv ke hapa.. maka aku belikan lar jumbo seat ni..

IMG_0047

very suitable to him.. comfort lar.. sebab seat ni tak keras.. jenis material lembut.. bukan plastik..

IMG_0048

Harga rm170.. ok lar kot. walaupun rasa cam mahal.. tapi demi anak tutup mata sudah.. hihi.. bila dah duduk gini senang lar sikit wat kerja..

IMG_0050

Fahim pun dah makan solid food. senang jugak bila bagi dia makan dengan jumbo seat ni.. tak yah baring2 ke hapa.. taw lar fahim ni kalau bagi baring dia boleh menirap berpusing2 guling lagi.. haduii.. lasak taw dak kecik ni..

IMG_0054

tengok tu.. bila kita suapkan dia terus rampas sudu dari tangan kita.. noty taw..

IMG_0059

Gitu lar kalau makan.. comot taw.. ni sebelum mandi petang.. kalau bagi makan time tengah hari.. pakai beb lar kedahnya.

IMG_0061

best Shot from fahim. nampak je lense camera gerak2 dah taw senyum melebar.. hihih.

eh lupa nak cakap.. seat tu support belakang baby.. suit from 3month - 14 month.. till 10kgs..

kalau g kedai makan pun aku bawak. senang lar kita nk makan.. letak je jumbo ni kat kerusi then letak baby dalam tu. kasi lar dia punya bite.. sure kita punmakan sedap. hhuhuh.

9 comments:

pRincESs_N said...

wahh..nti bole bli tuk aryyan laa..

asna cute said...

wah! baru 5 bulan dah boleh duduk dah kak?. betul2 cepat la proses dia mbesar.. =)

Yantie said...

memang senang kita nak wat kerja..kalu tak diorang nak duduk kat riba kita je..;)

cik sod said...

cute ur baby. masyallah..
miss. kakak ipar yanag ya?
dia ada f.book tak atau nom yg boleh dihubungi.
- kawan sekolah dia dulu

.:Mrs. Engineer:. said...

sy dh bli bumbo seat ni utk my baby...tp my MIL x bg pki lg...uhu

eazy n atief said...

akk beli ktne eh?eazy da ade ni tapi kawan punye,.ingat nak beli sendiri

eazy n atief said...

akk beli ktne eh?eazy da ade ni tapi kawan punye,.ingat nak beli sendiri

Anonymous said...

ktmn yeh ..kt kdi2 bby pn ssh nk jumpe

Ann GreenStrawberry said...

kat twins baby pun ada jual ni.. or kedai2 baby yg ada jual accessories utk babies n toddler..