Pages

Tuesday, March 22, 2011

MAJLIS CUKURJAMBUL FAHIM MIKAEL

Tarikh : 19 Mac 2010

Lokasi : Kampung Pantai Seremban, N9

Pengantin : Muhammad Fahim Mikael

Tema : Blue White

Acara marhaban dimulakan pada pukul 10.30 pagi, Fahim pagi2 dah bangun.. ini budak tecik sangat pandai.. mentang2 dia pengantin.. mood baik je.. hihi.. bagus2.. sebab collection banyak eh.? hahaha..

200186_212045268811329_100000175717597_961998_3912519_n

Masa orang tengah marhaban dia duk dalam buai tu diam2.. sipa mulut bising.. kena lar tu kat halwa telinga dia..seronok je.. asek berkayuh.. tak taw tu jambul kena potong sat g.. hahah

188489_212285102120679_100000175717597_963884_472374_n

Acara menggunting plak.. penuh lar kepala dia dek bunga rampai.. beras kunyit.. air mawar.. eh.. macam kawen plak eh… masa ni pun mood dia siap tergelak2.. orang duk agah2 ketawa sokmo.. hahah.. good boy lar sayang ibu ni.. 189784_212240642125125_100000175717597_963646_7211708_n

masa menggunting tu pengiring adalah dayang2.. eh aka aunty2 dia.. maklum lah fahim anak sulung,cucu sulong, cicit sulung also anak buah sulong… semua kemain excited… thank to all.. hehe

Acara ni sume yang ada distu kalau nak gunting sila kan.. hihi

189032_212241712125018_100000175717597_963654_4378394_n

Then, abi dia jugak.. hihi…1st time ni..ewah~

188489_212285105454012_100000175717597_963885_7323222_n   Family potrait plak.. eh ekceli dengan nenek2 dan aunty2 fahim.. atas Mr.Shyir : Nek Anje, Ibu lang, Wande (She’s the one who sponsor the dais,tQ!) and mummy wanie.. last but not least of cos ibu n abi fahim kat situ…196063_212282488787607_100000175717597_963875_1585805_n  Dah selesai menggunying.. time tu jejak tanah pulak.. kaki fahim cecah di parang kemudian bertatih ditanah 2 3 langkah gitu.. motip ?? aku pun tak taw.. maybe suh cepat jalan kot.. tapi kampung aku mesti ada buat benda ni.. masa aku dulu pun ada.. mama aku citer lar.. ahak!

fahim tak meragam langsung.. dah selesai.. baru susu and mandikan dia.. terus tido.. hehe.. letih sangat lar tuh..

ekceli bnyak gambar lagi nak taruk.. nanti aku pi caras daddy zamy dia.. hahahhaha..

** skang ni nak update punya lar payah.. takcukup masa di buatnya… semua schedule entri..

4 comments:

aDieyZa said...

meriahnya.. maklumlah ank, cucu n cicit sulung.. bagus fahim, x meragam eh.. good boy!!

atty's said...

bagusnya fahim..behave je sepanjang majlis ye..

sorry ann kty tak dpt menghadirkan diri..

pRincESs_N said...

baik laa fahim..good boy..

Ann GreenStrawberry said...

adieyza: hihi.. like!

ktys : xpe kak..

N : hihi.. nati turn aryan dia pun good boy jugak