Pages

Tuesday, February 1, 2011

Fahim Mikael : Check up 1 bulan

Semalam g check up untuk 1 bulan fahim. Appointment kul 8am.. kul 7.45am dah de kat KK. Yup! aku continue check up kat KK saje. senang rekod pun dah ada..

Pagi lagi fahim dah siap mandi.. nak2 plak kat senawang ni hujan dari hari sabtu. G klnik pun hujan renyai gitu.. naseb tak ramai orang kat klinik.. kira ok lar kan..

Fahim pun b4 ke klinik kasi susu dulu. then as usual amat baik.. tido saje.. hehe.. untuk check up kali ni.. aku pun kena cek sekali.. cam biasa timbang,amik tekanan darah,urin, amik darah.. cam mengandung ritu.. semuanya normal.

dan Fahim plak.. time tengah syok2 tido.. angkat nak ukur panjang dia dah start ek2.. yelar kacau tido dia.. timbang bukak baju sume dah mula nak melalak.. time pakai baju balik aku dah kabut2 pakaikan baju dia balik.. hadui.. dukung je terus senyap masuk stroller tido.. aik!?

Masuk bilik nurse.. pun semua ok.. aku pun ok juga.. cuma nurse tanya nak buat perancang camne.. aku cakap nak rancang sendiri. gulp! boleh kah?? siap kata, jangan 3 bulan lagi datang balik buat kad merah plak.. muahah.. kata after bersalin mmg suburkan.. kuikuikui..

Masuk bilik doktor plak.. doc cek2 fahim.. dia boleh melalak lagi.. kacau tido dia..cepat2 doktor selesaikan.. then ke bilik cucuk.. fuh! ni part dia tido lagi.. sekali cucuk.. nangis kejap sebab terperanjat.. then tido balik.. ahhaha.. senang kan keja aku.. selesai dalam 2 jam lar.. tu standard lar kan.. balik umah terus.

so untuk perkembang Fahim untuk 1 bulan.

  • Berat : 4.0kg (3.20kg)
  • Panjang : 57.5cm (48cm)
  • ukur lilit kepala : 37cm (33cm)

Alhamdulillah.. its normal. tak sabar nak tunggu next  month plak.. hehe…

4 comments:

eazy n atief said...

esok medina pulak pg checkup :)
hope die tak nangesss

nur easy said...

singgah sini. alhamdulillah, dah sebulan.. nurse2 ni mmg concern dgn family planning hehe

Miss Moon said...

Ags tak pa perancangan sendiri pun ok wat yg penting kena ada kerjasama ngan dedua pihak . K Moon dulu pun rancang sendiwi ..terus akak jd pemborong "stokin" yg berjaya tapi nak beli kemain malu kan ...kena dukung anak g beli hahahhahah klaka dowwwwww

n tips paling utama ....sila jgn biarkan "tanah" anda di tabur " benih" kang riso "tanah" tgh subur kan bercambah lak benih ....so tukang tabur benih pun kena berwaspada .....

tak pun taburan benih di buat pada hari bukan kesuburan ekekekekke ...

caiyoook AGS usaha tangga kejayaan ....

Tfaaaaaa said...

congrats akak :)

sorry lambat wish :P