Pages

Tuesday, January 10, 2012

Bandung Day 3 : Pasar Baru & Cibaduyut

Day 3 in Bandung : Shopping time..

Yup2.. pagi2 after breakfast je terus g shopping lagi..

ya hampun.. ! kaum lelaki mmg pasrah lar kan.. xbleh nak buat apa.. this is favvy orang perempuan ye dok..

IMG_6673

pagi lagi kat Pasar baru banyak kedai belum bukak.. tapi yang dah bukak tu la yang kita terjah.

one of kedai jubah2.. nice.. dan ada yang nice yang lain jugak..

IMG_6678

cakap je lah nak apa kat sini.. semua ada.. ko siap lah duit banyak2 kat sini. pastu tak cukup tukar lagi duit.. kat sini je dah abis berapa juta tah. gila meroyan ok tengok barang kat sini.ahhaha..

segala macam ada.. baju blause, jubah, baju pengantin, telekong, kain batik n etc.. smua ada.. tak payah la nak pk apa.. haha

IMG_6680

ni keadaan main entrance pasar baru tuh.. yup weekend begini lah.. ramai orang sangat sesak ok. lemas pun ada orng duk jual2 kat tepi kita  ni.

ada tu perempuan tua gendong anak minta sedekah.. baby dia cumel weh.. tapi apsal tak sama muka mak dia.. kompius.. sekali dengan selambernye buka tetek anak dia nyusu. cis.. kalau te*** mantop takpe lar jugak.. ni kedut2 ok.. budak tu isap je lar.. cam takde air je.. kira kopek je kott.. haduhhh.. spoilll.

then lunch.. after that sambung shopping kali ke cibaduyut pulak.. ni tempat barangan kulit.. serius banyak gila kot.. dari kasut,beg,jaket n etc..

IMG_6687

budak kecik ni jugak sibuk nak pilih kasut bukn boleh diam pun.. buat macam kedai sendiri.

kat sini spend bape jam tah.. kebetulan hujan.. malas nak jalan jauh.. masuk kedai yang boleh pakai credit card je.. hahah.. motip? duit cash tinggal ciput je.. haha..

IMG_6691

antara beg2 yang hado. uih.. banyak lah.. aku pun tak pikir.. sebat kasut je lar..

IMG_6699

sementara nak tunggu dinner.. singgah factory outlet jap.. dapat selai dua baju lagi.. tapi kat luar siap tunggu pengemen(pemuzik) celik ni ha. cari duit budak2 ni.. kecik2 lagi pandai main muzik.. alahai betapa susahnya diorang nak cari duit..

bukan cari duit apa pun.. untuk duit poket sendiri.. mak ayah belum tentu bagi duit kan.. terpaksa lar menyanyi minta2 begini.. nasib suara ko sedap jugak dik.. haha

end hari ketiga..

note : aku dah day 2 kat Kota kinabalu ni..

2 comments:

dhiera said...

klo dah ke sana memang shopping aje la jawab ye~

rDnA said...

Waaa mcm best je shopping kt sana ann..hrga kt sana ok x?