Pages

Monday, October 18, 2010

Boleh ke? tawakal je lar jawapnya

Nak ikutkan aku dah 32 minggu dah minggu ni.. tambah tolak kira 6 minggu je nak deliver camtu.. if aku deliver 36 week lar.. if not sukati bila baby dia bg signal nak kuar lar.. tapi almost mak2 sedara or cuzen2 36 weeks sudah deliver.. fuh! tapi naluri aku plak cakap 38 weeks aku bersalin.. mak aih! buleh pulak gitu kan…

Ekceli.. mama n papa dapat mengerjakan haji tahun ni.. flight diorang 09 Nov 2010 ni.. pada waktu tu plak.. aku dah 35 weeks nak masuk 36 week.. ha apa cer kan..? buatnya aku terbersalin minggu after mama depart tak ke naya je berpantang sorang serta bersalin without mama papa.. adehh.. harus jangka sume tu…

nak buat camne.. dah rezeki dorang dapat g haji tahun ni.. kalau 36 weeks bersalin.. alamatnya mama balik on 21 Dec tu.. aku dah abis pantang dah.. owh.. tak dapat lar mama n papa tengok cucu sulong diorang kuar.. plus mama tak dapat nak jaga aku dalam pantang… sob.. sob..

terpaksa lar kami laki bini handle situasi ni dengan penuh sabar dn tawakal.. disamping meminta pertolongan mak sedara aku.. juga nenek aku.. berpantang di umah nenek lar jawapnya.. naseb tak jauh dengan umah kan.. yelar.. ko bayangkan..? sapa nak mandikan baby for the 1st 2 week after bersalin..? sapa nak pakaikan bengkung aku? sapa yang nak ngurut lagi? hoihh ! macam2 hal…

sumenye kena redha… buat sendiri lar nampaknya… takpe.. after bersalin.. kena g spa..buat sliming.. hahha.. mama pulak cakap.. after haji kat sana mesti tak sabar2 nak balik if dapat taw aku dah bersalin.. padahal time dia balik tu lama lagi.. kira jemaah haji lain dah balik.. dia kira lambat balik ler… xpe lar mama.. nati weouls mms je lar pic cucu tu ye…

dalam pale hotak aku ni plak.. pk camne lar nanti bila tiba time sakit nak bersalin tu plak..? macam mana keadaan umah nanti… adakah seperti tongkang pecah..? nak jaga adik aku yang 2 orang tu lagi…? kucing aku lagi? ikan aku lagi..? makk aihh!! mampus sume nanti.. hahaha… kerja lagi… yang paling bz haruslah mr.Shyir kan…? dengan projek baru nak start.. dengan nak jaga aku pantang lagi… nak standby duk dalam labor room lagi.. ahaks!

kesimpulannya.. hadapi dengan tenang… harap sume dipermudahkan ketika mama n papa mengerjakan haji ni.. cabaran ni… huhu… belasah je lar.. fuh!! baby pun tulun bagi kerjasama ye.. nenda and tokpa xde ni… harus baik2 saja.. ihihi..

hmm.. dah panjang meleret plak..? terima kasih sebab baca… hahhha

1 comment:

♥ QaseH ♥ said...

i suka bc blog u,,,

tawakal jer la cm ner nk hadapi nyer nanti u,,,,