Pages

Friday, October 8, 2010

Bila timbul rasa suka dan cinta itu

 Tetiba dapat Tag dari Ciare.. huhuhu.. malu pulak aku nak buat.. muahahha… malu ke? ahaks!.. tapi aku tukar sikit tajuk dia ek.. kira lagi jelas ok lar kan..

Nak taw ke kisah aku ngn Mr.Shyir ni dari kawan, tunang n kawen tu? huhuh. ok lar aku citer.. tak ingat lar aku ade citer ke tak.. tapi rasanya ramai yang tak taw ler… our love story begin at ………………

BEFORE aku kenal dengan Mr.shyir.. aku mmg free hair lar.. kira belom insap lagi.. kuikui.. kenal di alam maya yang waktu itu tengah pemes nye MYSPACE ni kan.. tak taw sape at sape.. taw2 dah berkenalan.. tukar YM ID.. then chat2… tukar2 no fon.. uhuks!.. starting tu kenal2 and kawan2 je gitu.. sbb aku ni kadang2 ada sikit tipu jugak dgn dia ni.. hahahhaa.. kata aku dah tunang bagai lar.. tapi stil flirt lagi kan.. kuikui.. 

1st date mmg vougeh2 gitu kan.. kurus2 je.. then.. mmg takde langsung pun perasan nak bercinta ke apa.. tak pk lar nak lebih jauh camtu.. sbb time tu pun aku ala2 baru single.. hahaha… kenal dalam bulan 4 2008.. kawan gitu2 je kan..  tapi masa kawan tu dah dapat rasa yang dia ni cam ikhlas je ni.. pastu siap ada good looking skit ar.. haahhaa… tah2 masa tu jauh sudut hati kata.. aku dah jumpa Mr.RIGHT tu kan.. tapi cam menidak je kan.. hakikatnya…… ado lar kot.. haha

DSC01912 Kawan punya kawan.. dan kuar beberapa kali untuk lunch and lepaking.. dan tak taw jugak bila title berkomunikasi itu bertukar secara tiba2.. ai kompius nyah..  dan tiba2 juga.. hati aku terbuka untuk secara rasminya bertudung litup.. gambar diatas adalah gambar awal pakai tudung.. on Aug 2008 tu kot.. dan jejaka ini terus je perhubngan ni.. nak kata serius aku pun tak taw.. serius lar kot.. sbb tak declare apa2 serius kan… tapi masing2 single mingle.. tak pulak nak mencari atau melayan lelaki lain.. hahahaa…

masa mula2 pakai tudung tu.. mmg Mr.shyir kagum ar.. tak sangka.. since pakai tudung tu..baru dia cam serius… pastu masuk bab family bagai.. ahaks! sudah ada petanda ni.. since kawan tu.. mmg takde feeling cinta pun.. masing2 kenal diri.. pastu takde uji2 ke apa.. straight forward je.. suka ke tak suka. bedal..kalau nak terima.. if tak nak ai tak paksa.. hahahaDSC02029

Dan Birthday aku on 21 sept 2008.. dia buat suprise.. pickup kat umah.. nak ajak kuar.. pastu tak semena2 g kedai emas terus beli cincin.. ai kompius.. adakah ini tanda lamaran? ahaha.. tapi sebelum tu ada cakap lar kan.. tapi aku lak yang tak caya… after beli cincin risik n tunang.. terus bukak puasa kat Palace of Golden Horses.. ek? dah booking rupanya… what a lucky day.. hehe…

2 weeks after raya, dia bagi taw family aku nak datang merisik.. masa ni mmg dah betul2 serius lar… hati berbunga2 nok..

DSC_0177  20 Dec 2008 bertunang la kami..perjanjian ikat setahun..tapi 8 bulan je kot… haha.. dalam tempoh bertunang.. baru lah bercinta.. masa tu lar feeling2 dah tu.. betul ready.. huhuhuDSC_0170-FP

07 Aug 2009 – Akhirnya sah menjadi suami isteri dengan sekali lafaz. Alhamdulillah..  DSC_0082-fp

Bahagia menjadi suami isteri yang sedang bercinta lagi dan lagi, tapi masa kawen tu pun masih malu2 lagi.. hahaa.. sengal!60481_119572154764882_100001362943471_107579_5812414_n Dan setelah menunggu rezeki untuk zuriat sendiri selama 7 bulan..dan sambil2 berhoneymoon lagi.. akhirnya diberikan berita gembira disahkan hamil.. dan skrang kami suami isteri sedang menunggu kelahiran anak kecil kami insyaAllah bulan Dec 2010. happily..

tiada lebih ku pinta melainkan.. Semoga Allah permudahkan segala urusan kami suami isteri.. baik dari segi perhubungan, perkahwinan, kehidupan, keluarga, anak2 dan  juga rezeki kami.Semoga kekal hingga ke akhir hayat dan ke syurga. Dan semoga Allah permudahkan aku untuk melahirkan zuriat kami ini. Aminn….

Amacam.. panjang pulak tag aku setelkan ni.. hahaha… perkenalan yang singkat membawa dan memutuskan kami untuk menjadi suami isteri yang sah..

eh! ni dah kira aku shortkan story ni taw.. ikutkan nak buat panjang2 lagi.. tapi ni kira ok lar ek..

p/s : hari ni aku off day.. cuz ke JB attending kawen kawan baik Mr.Shyir on Saturday ni…. Doakan perjalanan kami ye..Selamat Hari jumaat dan berhujung minggu.. juga beropen2 house untuk ujung2 syawal ni.. hehe

2 comments:

I n n z said...

patut tak sy ikut akak ?
kenal tak lama, pastu tunang . a year after , kwen . wahhh gitu ;)
semoga kekal ;)

♥ QaseH ♥ said...

wah masa cinta yang singkat terus tunang then kwen then hapy2 sekarg,,

best nyer ann

mazz doakan hubabg ini kekal hijgga akhir hayat kalian,,,,

ang selamt dlm perjalanan,,,