Pages

Thursday, June 10, 2010

Buat macam airport sendiri – Umrah Time

Isnin pagi tu.. mmg dah awal2 pagi bangun.. around 2.30 am.. padahal baru je tido tu… tapi demi mama n papa.. bangun awal.. flight take off kul 7 pagi.. so have to be there 3 hour before… sampai KLIA dalm 4 am..  naseb group kali ni aku tak buat check in.. kalau tak..sapa nak angkat beg2 untuk check in tu.. mau terberanak aku angkat beg2 tu.. nauzubillah… tapi takpe.. person in charge yang lain ada.. kasi tugas saja.. ehehe.. alar lagi pun group ni leader nye papa aku jugak.. ahaks!..

after bagi tag umrah kat jemaah.. so lepak kat port family berkumpul… ekceli group kali ni ramai family members aku yang pergi sekali.. mama,papa, paklong, maklong nenek atuk.. n lain2… so adik beradik papa semua ada berkampung kat sini.. budak2 takyah cakap.. masing2 dah tak taw jam pukul berapa.. main lari2 macam kat umah sendiri je….DSC04846

budak kecik ni mula2 dalam stroller tu tido.. dah kena kacau ngan aku.. nyusu terus bangun.. hahahhaDSC04840

dan damia juga sudah pandai camwhore… bila nampak lampu merah nyala ready nak snap.. dia dah sengeh2 dulu.. siap pose 2 saat ok.. hahahhaa…DSC04841segar bugar time kul 5 pagi ni.. hahaha DSC04842 tergelak saja bila orang agah2 dia ni… owh.. beliau sudah 5 bulan ini hari.. hehehhee..DSC04844 While tunggu boarding.. nenek sudah tersengguk.. pakcik hanya menumpang tido sebelah.. gaya anak beranak ini adalah sama.. wkakakakaka….. somel.

pukul 6am.. solat subuh.. terus ke pintu boarding… salam2 mama papa n semua… drama2 air mata sudah mula.. tapi tak lar heavy sangat ke apa kan? huk huk.. alar.. dah biasa pun every year mmg mereka ke mekah.. tapi drama tu totap… ehhehe..

selesai terus shoot balik umah.. cuz nak kejarkan adik aku yang sorang tu ada exam kul 8 plak.. terpaksa jadi pemandu F1 plak.. naseb bukan aku drive… mr.shyir lar kan.. ahahaha…. balik umah tak sarapan apa.. terus naik katil.. tidoooooooooooooo.. mmg hari isnin tu.. dilanda wabak tido tak hengat.. bangun makan jap.. sambung tido sampai petang.. kuikuikui.. ate nak buat camne.. aku pun baru balik travelling dari ipoh.. tak sempat nak rest… badan letih.. so isnin tak pergi kerja… ahhahahaa…..

for 2 weeks ni… kena jadi suri rumah + bekerja.. hadoii.. ni yang dalam perut belum kuar lagi… hahah.. tapi takpe.. prektis2.. ehhehehe…

2 comments:

atty's said...

jangan lasak2 sangat tau ain ..

Ann GreenStrawberry said...

ktys : hmm insyaAllah kak.. hehe