Pages

Wednesday, June 30, 2010

Musimnya dah start.. aku boleh ke join sekali?

Bukan musim bola lar geng.. ni musim ni mmg di tunggu2 bagi penggemar2 durian lar kan.. skang ni bersepah kat tepi jalan nun..  nak ngn tak nak je benti g beli kan…

aku bukan apa.. mmg aku penggemar durian ni… tapi tu lar masalah nya.. boleh ke aku join sekali.. durian ni kan panas.. nak makan seulas cam tak feel plak.. dah lar preggy 4 bulan ni.. rasa takut nak makan itu ini…

mak aku kata.. buleh makan.. amik je lar seulas dua… haiipp!! apa barang makan seulas dua kan… harus lar sebijik dua.. hahah… tapi dalam kondisi sebegini.. tak buleh lar “jual ikan” sangat.. sian pulak sei kecik dalam ni….

tengok orang lain makan.. layan je.. aku ni berbulu je wehhh.. geram gile… last2 aku makan rambutan kat umah nenek aku.. tu pun rambutan tu belum rimbun lagi.. adalah yang masak dapat seikat camtu…

xpe kang dah rimbum aku pulum.. durian pun gitu. dah aku hantu durian.. tak dapat durian.. sambal tempoyak aku beda.. tu pun makan ciput jugak.. hihihi…

hari tu aku ngidam siput sedut masak kicap lada api.. terbaek wa cakap lu.. mak aku gigih cari siput sedut tu.. pastu mak aku kat kalu ngidam makan sektul dua je.. ni makan tak hengat punya.. ngidam nafsu ni.. hahahha.. lawak2… tak sedar seh.. sedap nyut2.. masuk makan.. hihi.. selamber… eh.. orang tua2 kata lar kan.. aku muda ornag muda.. kalau makan siput sedut.. nati anak kuar pun tersangkut.. mean susah kuar ler.. eh? leh pakai ke teori tu.. tu nenek aku belah bapak aku cakap ar.. dia tak kasi orang ngndung makan siput sedut tu.. tapi aku balun je… camne ek? what say u?

4 comments:

ciare (^_^)v said...

ops kite dah slamat mkn pulut dgn kuah durian pg td.langkah kanan opismate bawak..hehe.i pon antu droyan jugaaa..hikhik....

tp makan berpada2 la :)

mrs.ecam said...

1st psl durian tu....aku dh mkn 3bijik okeh...bkn 3 ulas...aku preggy 3-4 bln ms tu...nie aku mkn bln lps la...alhamdulillah ok...klu x nk pns bdn minum la air dr kulit durian tu....yg psl siput sdut aku x pnah dngo tp mgkn org tua2 tu ckp sbb x nk kite mkn bnyk sngt kot...sme la mcm pulut...org ckp nk bslin ank lekat la hape la...heee ikotla nk ikot ke x....sblm mkn bce la bismillah....pastu tawakal la moga2 sume bb n maknyer slmt...hee pis

Ann GreenStrawberry said...

ciare : amboii kemain sedap tu.. hehhee..

mrs.ecam : makk aih!! tak tahan.. 3 bijik ko bedal.. hehehe... tu lar.. aku pun cam tak menahan je bila nampak durian tu.. hati dah bernanah dah.. xpe nanti aku pulun jugak... orang tua2 biasa lar kan.. banyak pulak pantang larang.

Sally said...

Ann, makan tu boleh.tapi tak boleh banyak sangat..nnt anak meleleh jer ayor liurnya sebab maknya tak dpt mkn.. setengah org badannya ok mkn nanas pun no hal..terpulang atas ketahanan body..jgn le pulun banyak sangat ya!