Pages

Wednesday, November 18, 2009

VACATION : UnderWater World (Day 2)

ya Ampooooonnn!! bila lar nak abis citer langkawi aku ni...hmmpenat dah...ok2...aku try habiskan secepat mungkin ok.. mr.Shyir pun dah bising bila nak abiskan n3 langkawi nie.. harap bersabar ye kalian...saya bz...hehe..eceeeehhh...

sebelum tu..arini mmg aku bz..so tu lambt buat n3...so aku akan buat n3 laju2 nya..heheheh

wokeh..after island hopping semua tu..so we proceed to underwater world...sajer jer masuk..tengok2 ikan2 peliharaan aku nie..dah lama aku bela kat sini..nak bela kat umah tak muat..wakakakkakkaa....

Info UNDERWATER WORLD :

  • Location : Pantai Cenang
  • Fees Entry : Rm 28 Adult RM 22 Senior citizen
  • Segala jenis ikan ada kat sini

DSC_0526

   ok fine...aku skang sedang bercumbu dengan ikan ini... wonderfull.. cuz mr.Shyir yang ijinkan..wakkakakakaka....DSC_0528

bila dah tiba tempat2 camni haruslah buat pose yang menarikkan...ko tengok betapa tinggi nya adik bongsu aku ni..terlebih kalsium..

DSC_0532

wah..tetiba ayu pulekkk..nyampah aku.. ngn ikan pun nk lelebey..sila lar lempang aku nie..

DSC_0533

ko nampak itu...bila dah 3 beradik amik gambor..mmg gini ler..dah penat nak senyum time ni..sume belakon je tuh....wkakakkaka

DSC_0534

ha..pose ini mmg ar..dah melekat kat akuarium tu..hadooiiiii,....

DSC_0535

gelak lar oiiiiiii.... aku pun dah buat muka cam ikan buntal dah tu...seyes wehhh..sanggup letak pic huduh gini..mihahahahaha

DSC_0539

time konon2 pandang burung kat atas nun..semua beriya benar...hahaa

DSC_0541

lawak2..tahukah anda napa kami wat gaya tepuk tangan itu... sebab kami meniru gaya anjing laut itu.seyes weh..kitorang menari2kat dalam tu sambil wat gaya2 tu..wkakakaakaa

DSC_0545

ha..ni lar pingu yang aku kutip ritu...dah aku letak sini..takde tempat nak letak kat umah...dalam peti ais pun blom tentun hidup menatang nie..fine..aku dah mula merepek..tapi seyes...pingu adalah binatang yang cumel...kagum ai....

DSC_0549

adoiiiiiiiiiiiiiii...ko tengok..betapa handal nye aku letak pic hudus gitu lagi??? mihahahahhahhaha...gaya peluk mak penguin tu cam dah terberdaya dah..besar sgt..hahahhahaa

DSC_0554

ni lagi tak buleh blah.. mr.SHyir ni ada jer idea2 yang nak wat aku gelak menangis bagaikan..hahaha...kunun2 lar...tu..tapi later pulak...jeng..jeng..jeng...

DSC_0557

adik badek aku...ngan aku sekali join...ha...kan aku ckp.... bukan takat kami jer sewel... sekali satu family daaaaa... miahahhahahaha... tapi kejadian ni mmg klakar la wehh... mak aku nampak jer dorang ni amek gambar..terus berlari2 anak nak join sekali..kunun sejuk ar tuh..hohohohohoho

DSC_0559

seeee.... tak paham apa yang laki aku ni buat...

DSC_0566

later dah penat tu..stop jap kat cafe dalam tu..pekena makan apa yang patut...nenek n atuk aku yan sporting habisss... seyes weh... dorang ni pun ala2 cam weouls jugak..tapi cuma malu jer nak tonjol..wakkakaa..jahat oooo cucu diorang ni..suka sakat mereka...

DSC_0567

ko tengok...cam dah jadi peguin bagi makan...wakakkakakkaka...

DSC_0569

alar..korng dah biasakan.. tengok kitorang camni kan? kan? kan?...

DSC_0570

malas ar aku nak ckp..wat muka klakor gitu laki aku nie...seyes tak paham...

DSC_0573

hahahahhaha... ni mmg aku nak gelak..elok2 aku nk senyum amek gambar ngn nenek..sekali ada monster nak ketuk kepala aku plak..miahahhahaha....

DSC_0574

aksi berebut nak minum..ni lar padahnya beli satu share dorang..sudah nye berebut2...air tak nak kalah..RIbena jugak jadi pilihan..

DSC_0577

sudahnya aku minum ikut bonto botol tu...yang Mr.Shyir pulak sewenangnya dapat ikut muncungnye tuh...issshh..xsokkaaaa... muka aku mintak kesian tu pun tak pat airnya..yelah..kan ikut bontot mana dapat...wakkakkakaaa

DSC_0607

nice pic...taken by my

DSC_0611

Bapa Mertua bersama Menantu..ewaaahhhhhhhhhh!!

DSC_0615 ecececcccc... nak jugak... huhuh...

DSC_0665

dah abis semua tu...kuar tu ada pulak tangan lilin tu..mak bapak aku ni pulak g buat...haiiyoooooo!!!

DSC_0667

adeQ pun nak buat jugak... pastu dia gedik2..dah kena ngorat ngn mamat tu plak.. wa sound beb...hahaha..amacam garang tak kakak dia..hehehhehe

DSC_0668

yang best...dua senior citizen ni pun terjebak sama..tak nak kalah tuuu...hahhhahahhahhaa.. later on...round dalam tu.. aku n Mr.Shyir kuar dulu lar.. dorang ni maseh shopping dalam tuh..

DSC_0677

yang pasti mesti ar amik pic kat luar tukan..? hahaha.. nak jugakkkk

DSC_0678

perempuan gemok ni pun nak jugak..laallalalalala.. cam cik kiah dah tu..wakkkakaka...

dah setel semua..cari port makan...makan kat Restoran Thailand.area nak ke kuah tu

DSC_0685

suami ai mmg camni..pegang buku menu pun jadi lar..hahahahha

DSC_0696

lauk dah abis baru nak capture..wakkakkaa... nan ado lar haiiii....

okay..pastu balik hotel..petang swimming...

malam kuar balik g shopping..ni next n3 ok..

p/s : acik ponek ni haaaa............. taip2 laju2...

9 comments:

neezareef said...

cantik2 gambo ehh..jeles tul

ciare (^_^)v said...

HAHAHA lawak gile ah pose2 korg ni =D yg pnting sume gamba2 tu mantapppppp..cantek ah hasil cmera g0dang ;)

Lynda said...

gamba tak bleh blah.hehehe

Ann GreenStrawberry said...

neeza : hoisssshh..xmo jeles2 plissshhh..heheh

ciare : kitorang tengok balik pun kitorang gelak... mantap tu pasti..hahhaha


lynda : wakakkkaa..seyes..mmg kitorang gitu ler

♥ QaseH ♥ said...

hehehe,,,shuker r pose family ann sempoi,,layanzzz la,,,,

expecially ann n hubby memang agak kesenggalan tol r,,huhuhuhu...

atty's said...

kty suka je..leh tgk gambo2..

Ann GreenStrawberry said...

Qaseh : hahhahha..mereka sume mmg gini...ni baru sket jer... cuz dorang malas nak show off..cuz dorang taw ann masuk pic ni dalam blog.tu pun ada cover2..mihahahaha

attys : taw2 lar kami ni kty...gilo sket...hehhe

aDieyZa said...

nice pic.. mmg ceria!!

Ann GreenStrawberry said...

adieyza : hehehe..tQ2