Pages

Monday, November 16, 2009

VACATION : Eagle Feeding (Day 2)

aduiiiii...aku rase korang dah muak kot pasal vacation aku kat langkawi nie..macam lar korang tak penah g kan...? tapi xpe lar.. aku nak share jer nagn uolls...

so after..ke Tasek Dayang Bunting tu...teruss zaass ke Pulau Singa Besar cuz nak tengok helang makan..kira bagi helang makan lar...uiiiooooiii...syiokkk oooo...

  DSC_0481

mula2 mesti lar..pic tuan punya blogkan??? yezzaaaaa....aksi poyo bermain air laut...jatuhkang tak pasal2.huhuhu

DSC_0470

sampai jer kat kawasan eagle tu...driver bot tu taburkan kulit ayam kat air tu...tak lama pastu..helang dan puak2 sekampung pun datang..huhu..sgt2 best woooo...

 DSC_0434

dari jauh datang terbayang melayang2..amik kulit ayam tu..huh..banyak kay yang datang..berlumba...

DSC_0435

mula2 sekor...besar hokay...dah macam burung garuda plak aku rasa.huhuh

DSC_0437

sekali ko..banyak gilo...time makan kot...dah tengah hari lar katakan..hihih....

DSC_0446

berebut2 nak amik makanan tuh...

DSC_0465

seb baik yang besar gini jer..buatnya helang besar kat jeti tu yang datang...huiisssshhh..terbalik bot aku rasanya..hehhehehe...

DSC_0476

later ke Pulau Beras Basah pulak..pulau ni cam private beach lar..mandi2 manda...sekali cuci mata..ewaaahhhhh!! ada xtvt payung bot laju  ni..walaweeehhhh..next time aku g aku nak try...alar...RM100 jer...bukan selalu naek...nak cuba apa salahnya..hehehehhee....

then..lepas island hopping tu..terus ke UnderWater World pulak...

yang ni later lar aku citer..malas nak tepek pic banyak2...hehehe

p/s : pas ni aku wa n3 resepi pulak kay.korang dah lama kan..tak tengok resepi kat blog aku ni kan? kan? ehhhee

4 comments:

♥ QaseH ♥ said...

law yg dtg besar kat jeti memang la dilangar helang nama nye..

best kan langkawi x dpt nk dikatakan,,sok honeymoon maw pg saner,,,huahuahua...

berangan sajork nieyh,,,

a lg satu kiter da jd pegomen tegar plak....hikhikhik

ciare (^_^)v said...

ush cantek gile gamba helang tu..bkn sng nak tgkap sbb dia laju..huhu

yeay nak resepi ;) teror betol puan ann ni..ratu tourism, ratu resepi, ratu makeup...erm ratu semua lah ;)

Ann GreenStrawberry said...

Qaseh : tu lar...langgar dengan helang yang besar amek itu...hahahha...

buleh2..g honeymoon kat sana k..

bagus2..nati ann wat contest pengomer tegar pulak..heheheh

Ann GreenStrawberry said...

ciare : haah..bukan snang...seb baik helang tu bnyak..heheeh

amboiiii...semua ratu lar ek? wakakkaka..