Pages

Friday, November 20, 2009

wei Ann!! belajar jadi cool and kuat boleh??

 

tak taw lar nak kata apa kan? kalau dah tajuk gitu..mesti benda yang tak enak jer korang pk.. hmmm bukan camtu... camne aku nak ckap eh?? hmmmm..aaaa..hmm..aaa...okay2.. camni lar...

tak semua orang yang kita kawan, kita kenal boleh faham kita 100% kan...???? betul tak?? even mak bapak kita yang bela kita dari kecik tu kadang2 susah nak faham kita...hmm... apa motip faham ak faham nie...hehhee...

bukan apa...just nak cakap about diri sendiri... fyi, aku adalah orang yang sangat sensitif dan senang nak mengalir air mata bertitik seterusnya nya boleh di tadahkan baldi..kira kalau aku masuk slot macam2 aznil yang part nangis...confem menang jam tangan tu kan..wkakakaka..wahhh.hebat ko nye Ann??? lempang nak?? hehhe...

tai serius weh..aku ni kan kecik2 dulu,,kalau jatuh sket nanges..kalau main2 mase kecik2 ngn sepupu/kawan ke..kalau kalah nangis... kalau kena sakat pun nangis cuz tukang sakat aku mmg ramai... best is dari dalam pantang dulu.. tiap2 malam malam mesti nangis...hoiiiiiiiiiiii..xbleh cakap ar... mak  pak nenek ke atuk ke..pakcik makcik ke..susah no nak tenangkan aku..sampai aku dapat gelaran PALAK..iaitu KUAT NANGIS.. seee... betapa hebatnya nye air mata aku ni..mihahhahaha..

sampai aku dah kawen ni pun..stil camtu jugak.. kdg2 tu kalau isu kecik gaduh pun..nanges sampai bengkak2 mata... tah apa nak jadi da perempuan meroyan nie... smpai Mr.Shyir ckap " Syg tolong lar jadi kuat sket perkara kecik tak yah nangis, asek nanges jer.." hmm..adoiii... wahai suamiku..bagaimana isterimu ni tak nangis...sebab dah kena sumpah sawan tangis..ahhahahah....

kadang2 tu...cakap sweet2 like I LOVE U VERY STRONG..pun siap feeling2 nangis ok..!! ahhh..xpaham aku... mungkin aku ni kalau nangis terus dari hati...bukan yang buat2 camtu...hmmm.. bisalah perempuan kan..uolls pun sama gak kalau nangis2 ni....konfem tip top jugak kan..??

some more, kalau kata tengok tv lar kan..drama ke hapa..yang touching2 lar kan..kalau tengok dari mula sampai abis..kalau nanges tu konfem lar worth it.. ni tekan je remote..sekali ada part sedih..cam kusyuk terus lar..terus nangis2 menitik2 lar air mata tu...wtf?????? gilo...??? tak paham aku... hahahha..see aku sendiri tak paham jadi gitu... nak2 kalau tengok iklan2 raya or sedih2.. perghhhhh!!! nangis jugakk...human sensitivity taw.. eceh...

tah lar tak taw nak ckp camne..kira aku ni senang menangis2.. orang kata kalau nk wat modal nangis untuk sesuatu pun ..konfem dapat...miahhaha..kejam gila.. aku ni kalau dalam seminggu tu tak nangis 2 3 kali tak sah... nak2 kalau kecewa, frust, dispointed dan sekutu dgn nya..pergghhh!!! tu lagi lar... siap bengkak mata..dah macam apa dah... nak kata ketam tak ketam, nak kata panda tak pnda.. sudahnya nak kuar..pakai celak tebal2...huhuhuh....

persoalannya..camne aku nak tahan air mata ni...??? camna aku nak jadi kuat supaya air mata tak kuar untuk perkara yang tak berbaloi utuk nangis??? hmmmm... moga2 Allah kuatkan lar hati aku nie..aminnn..

hmm..dah banyak dah ni karangan yang dibuat... dah macam karangan spm dah nie..mihahahhaa... tah korang baca ke aku pun tak taw.ate...panjang benar kan..dengan itu saya sudahi dengan :

"JANGAN BIARKAN SAWAN TANGIS SELUBUNGI ANDA"

Wasalam...

p/s : Ya Allah !! kau berikan lar ruang itu untuk kami menjalani dan merasai kehidupan itu, limpahkan lar rezeki berkat dalam hidup kami, permudahkan urusan2 kami demi masa depan kami kelak.,amin ya raballamin..

7 comments:

CiK By said...

hahaha sama la kita..cengeng..orang ckp!!

ciare (^_^)v said...

amin amin ya rabbal alamin :)

em biasalah kan...i pon nanges gak tiap kali feeling tgk cite industan.heh.normal kot.

lain lar nangis tgk cite antu!! itu mmg sawan tu.xpon kena rasuk puaka niang rapik namanya. hehehehe ops! tlebey sudaa ~~~ =p

Ann GreenStrawberry said...

cik by : ha tu lar.....cembeng also...hhuu

ciare : we same same...miahhaa.. kalau tak nanges tak sah..

aDieyZa said...

gurls mmg senang nak menangis apatah lg perkara yg libatkan hati & perasaan..

nnti if de rezeki ada anak, mama & baby nangis sama2.. msti cuteeee.. hehe

Ann GreenStrawberry said...

adieyza : yup2...saya sokong!!

heheh...dramatic nya nanges2 kat depan daddy nya..mintak kesian..miahhahaha...

btw..aminn...mendoakan kami...

♥ QaseH ♥ said...

kiter doakan ann amin,,,,,

pasal nangis tu kiter pun sama mudah sangat sentapppp owh,,,x taw la,,,tp ader seteng2 hal owh,,,,

manje kot....

Ann GreenStrawberry said...

Qaseh : tQ..aminnn...

haah lar..ann rasa sebab kita ni jenis manja kot..wakakkakaka...