Pages

Friday, November 13, 2009

VACATION : Island Hopping - Tasik Dayang Bunting (Day 2)

next destination untk day 2 nie weouls pla untk ke island hopping... hmm..ni pun tak penah g..tapi dah alang2...apa lagi terus nak g sana..hohohohho... after breakfast tu terus drive ke Pantai Chenang. ada bot yang akan bawa kita ke tasik dayang bunting dll..

info Island Hopping :

  • Location : Pantai Chenang..nearest to Awana Porto Malai
  • covered 3 island - Tasik dayang bunting, pulau singa besar, pulau beras basah
  • fees : RM 250 per boat. max 10 - 12 person
DSC_0337

firstly sampai sana kena walking sket ke boat sana... oleh kerana ini adalah first time..so pakaian kami agak tidak kena waktu itu..tapi xpe..at least kita taw camna nak g lagi sekali nanti

DSC_0345

waktu ni bot ala2 sepoiiii jer rilekkssss...sekali dah smpai tengah sket..zasssssssssssss bawak laju giler...lwan2 ombakkk..pergghhh..seb baiikkk lar aku ni tak mabok laut...

DSC_0346

senior2 adalah steady..fulaaamaaakkkkkkkkkkkkkk....

DSC_0356

those yang tak taw rupa dayang bunting tu..ni ha..korang nmpa tak kat tengah2 tu seperti orang sedang berbaring..perutnya ternaik sket...siap nampak nenen lagi..ujung tu kepala dia.. yess!! tu lar dayang nye..hmmm..baru aku perasan waktu ini...kadang2 ciptaan Allah ni kita nampak ngn tak nampak jer

DSC_0365

nak ke tasik bunting tu kena jalan kaki..agk mendaki jugak..tapi gigih woookk atuk nenek aku ni..seb baik hokayyyyyy...hehehheemmm

DSC_0370

dan aku adalah seperti biasa.guide senior2 ni dari belakang....kang apa2 aku jugak smbut..

then bila dah smpai kawasan tasik tu..kena turun pulak lagi..yang turun bawah..mama,aku,adik,angah,n hubby...yang bestnya tasik ni boleh mandi..kalau taw lar...bawak baju nak mandi kat sini..huhuh...

DSC_0377 we ouls kat platform...DSC_0374  adik2 aku lagi tinggi dari aku..harap maklommmm....

Meh citer sket... asal tasek ni terbentuk adalah kerana..dulunya ada satu gua (yakni tasik dayang bunting tu lar)..gu tu runtuh..dan mengakibat nya...runtuhan itu menjadi kedalam..sedalam 14 meter ke bwah... tasik ini adalah tasik air tawar nye..sket pun tak de yang hubungkan air laut tuh..makanya bila dah runtuh..terbentuk lar kawasan besar dan menjadi kawasan tadahan air hujan hingga menjadi tasik...

kepercayaan orang..sesapa yang meminum air ini tujuan adalah untuk mengandung..insyaAllah akan dimakbulkan..tapi jangan percaya sangat..ini kuasa tuhan....berserah saja...DSC_0379

cuaca panas amat kat sinni..rasa nak mandi jer.haiyooo...seb baik tak bawak baju...

DSC_0385 kalau dah 2 beradik ni ko tak yah cakap..sengal semedangDSC_0393

masyaAllah!! masa nak naik dari tasik tu..bapak lar mencanak nak daki..gigil lutu wehhhhhh

DSC_0396 sempat lagi ok..ai kan model tak berbayar...DSC_0398 dah berpeluh2..berlengas lagi...fuhhhhhhhhhhhhh..tapi terbaaiikkkkDSC_0402

get some info here...

DSC_0406 wajib lar amik pic kat sini kan...DSC_0409 bunting itu penting...aminnnnnnDSC_0411

mak pak aku ni korang tak yah ckp..lagi overerrrrr...

DSC_0414 time kena ketuk ngn adeQ...caaiiiiiiiiiiirtttDSC_0416 suami ai pun nak jugak.eheheheDSC_0422 owh ye tak lupa senior citizen ini juga..heheheDSC_0428    waiting for the bot...huhuhuh..pose sket...

after naik bot balik..proceed tu pulau singa besar pulak... nak bagi helang makan..yaribbbbaaaa!!!!

continue nexxxttttttttttt....

dah boring pulak n3 langkawi ni ..sighhhhhhhhhhh

p/s : malam ni nak makan satay pulakk..yummmyyyyyyyyyyyyZ!!! perut saya sedang bershuffle meminta makanan..hhuhuh

2 comments:

ciare (^_^)v said...

wuaa cantek2 la gamba uols ni...pndai betol tgkp gamba (plus hasil camera godang yg mantops. hehe)

ehh ann...dah bape ari senyap sunyi sepi ni.....pegi oversea ke pulok? hihi

Ann GreenStrawberry said...

ciare : hasil camera godang yang meletops itu..huhuhuhu....

ade..weekend malas nak update..dok tengok tv n tdo ...waakakakaa