Pages

Thursday, November 12, 2009

VACATION: Makam Mahsuri itu lagendanya

lepas jer bekpes tu... terus cari tempat nak melawat.. ok..semua decide ke Makam Mahsuri...1st tour lar kiranya...aku ni kan Tour Guide..so everybody must follow me..cuz i know the info..eceehhhh... tak2..sebab aku yang pegang map...miahhahahha..DSC_0079

mula2 sunggah kat gamat ni dulu..nengok2 gamat apa yang buleh dibeli... DSC_0081

biasalar kalau nak kak nam session ni kan..huhuhuhu...

 

then terus proceed ke Makam Mahsuri...

Info Makam Mahsuri:

  • Location : Mukim Ulu Melaka
  • Daily open from 9.30 am till 6 pm
  • Fees : RM 5 adult RM2 Children
  • Lagend of Langkawi
  • 10 minit from Aiport / 15 minit from Kuah Town
  • Bahagian : Muzium penerangan kisah mahsuri, Cak lempong, teater, rumah mahsuri, makam dll

DSC_0087Makam Mahsuri ni kalau nak ikut citer nye mmg lar kesian..kena fitnah bagai...pastu amat pelik sket lar...sumpah pulak Langkawi jadi padang jarak padang terkukur hingga 7 keturunan..ha kau..ambikkk!!! tapi skang dah maju...walauun tak semaju KL tu ha...  DSC_0090

ini plak kat kampung kedah.. dalam ni ada rumah mahsuri, telaga  n lain2..DSC_0092

kat sini pun ada orang jual kuih2 tradisional..acik ni jual kuih karas..  fresh lagi..pastu murah n sedap...adoi....terasa nak makan lagi kuih tu,..DSC_0096

kat area telaga tujuh ni ada jual air telaga tu..sebotol singgit... beli lar sebab dah hauskan..hehee DSC_0097

konon2 nak jadi orang kampung duk cedok air..bila nengok aiyyaakkk.seriau acik taw... DSC_0099

eceehhh..semua dok pandang bawah....nenek atuk aku pun sama..wkakkakakakka... DSC_0100

belakang tu ada padi..tetiba terlebih cahaya pulekkk DSC_0102

house of mahsuri DSC_0105

naik dari pintu belakang DSC_0107

terus g dapur nak masak..kukur kelapa baga...mak aku pun sama join DSC_0109

erkk????? masak ke cik naaahhh oiiiii??? DSC_0110

ya amponnnn anak beranak niii... DSC_0112

ecehh..2 jejaka ni plak... DSC_0115

Suami ai ..hehheeh DSC_0120

cubaan bergedik..

DSC_0119

waahhh...mendada lagi.auuwwwwww...ehehehe

DSC_0122

dah setel sume..will go next destination.....

p/s : korang nak aku buat n3 pasal langkawi ni je ke atau nak campur2???? hmmm...filih lar...

2 comments:

ciare (^_^)v said...

ade try x sup gamat? sedap o0o0o0 ;)

erm wat je entri ape2..i rela uuu nak baca :)

Ann GreenStrawberry said...

ciare : alamak tak pulak..mihahahaha..tu tandanya kena g lagi sekali pas nie...nak ikot tak?? jom2...mihahhaa..

ok..nati ai buat n3 apa2 k..