Pages

Friday, November 6, 2009

Resepi : Spaghetti bersos cendawan yang enak AGS

wahh....tajuk tak menahan..nak jugak ada brand sendri AGS taw...mihahahaa...ye..ye..ye..!! aku taw korang tertanya2 mana lar n3 resepi kan.. ha ni aku bg korang jangan tak buat pulak..kang aku spotcek kat blog korang...huhuh....Chef AGS murka nanti...huhuhu.. gile belagak si AGS ni kan? wah..AGS lagi tu..xmenahann..huhu..

Wokey...kali ni aku masak seperti tajuk diatas.. ni menu untk breakfast aku pagi tadi.see..jangan takk caya...life update citer arini aku dah buat n3 (kes xde ide n3..wakakaaa).. alar bukan apa..atas permintaa suami ku itu yang nak makan spegeti pepagi..haiyooo...masak lar..bukn susah pung...

okay...kita mulakan class memasak kita hari ini...

Bahan - bahan :

  • 1 ulas bawang besar (hiris dadu halus)
  • 3 ulas bawang putih (hiris)
  • cendawan kembang / butang (ikut suka korang nak mana satu)
  • 250 gm daging kisar
  • garam secukup rasa
  • 1 sudu besar lada hitam..
  • 1/2 cube stok ayam know
  • 1 tin sos cendawan prego (tin biru)
  • 1/2 paket Spegeti mee yang halus

DSC03865DSC03864

asek2 color merah jer sos spegetikan..sekali sekali tukar selera..amik perisa ni pulak..sedap jugakkk..

 

Cara - Cara :

  • Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih dan bawang besar
  • Masukkan daging dan gaul hingga rata dan separuh masak
  • Masukkan pula lada hitam dan garam
  • Masukkan 1 tin sos cendawan tadi dan gaul, Jika pekat masukkan air sedikit
  • Cendawan pula serta cube ayam dan gaul sehingga masak.
  • Hidangkan

DSC03866

ni mee spegeti yang halus...tak muak cam spegeti besar tu..alar mihun jer kalau makan..

DSC03868 Ni lar hasil kuah spegeti tadi.. ala2 cam black paper pun ade..api tak pedas sangat... bagi yang ada anak kecik tu..boleh bagianak makan ni.. budak2 mesti suka..apatah lagi orang dewasa..

okay faham murid2..bagusss!!! nantikan resepi lain dari Chef AGS..

sehingga kita berjumpa lagi di lain waktu.. assalamualaikum dan salam hormat..

daaaaa...

wah2..feeling chef handal pulak ann ni..dusyummmm sekali...huwaaaaa........

p/s : happy mau holiday... shoot pic banyak...terbaiikkk ooo!!!!!!!

4 comments:

lina said...

Ann..baru nak tanya dah dpt recipe...mmg anak2 suka. Ann ni serba boleh tul....

Ann GreenStrawberry said...

Lina : owh..ann mmg memahami kehendak..wakakkaakkak...hihih

atty's said...

wah N..harus terai nie ..

Pn. Ila said...

Salam..
dah banyak kali try resepi AGS nih...terima kasih ye sudi kongsi. Jemput singgah ke blog saya..antara entry ialah resepi awak ni.TQ!

http://cikguummiila.blogspot.com