Pages

Thursday, November 5, 2009

memori yang best sewaktu persekolahan SMTPD

adehhhh..mula2 aku pikir banyak kali ni..nak kuar ke tak n3 ni..malu siot nak tunjuk muka aku time skolah dulu..tapi pikir balik..alar..dah ttu mmg aku...xkan tak nak mengaku pulak kan... alar korang dulu pun camtu jugakkan masa sekolah..huhu..wah tetiba je..mihahaha

 

okay2... apa sebab aku g wat n3 pasal zaman sekolah ni..hmm.sebabnya aku rindu giler alam persekolah aku di Sek.Men.teknik Port Dickson..wahhhh..banyak giler kenangan kat sana...sampai aku rasa cam nk ulang balik waktu2 tue...tapi apa kan daya..masa berlalu..teruskan jer hidup kita...uhuhuh

 

ye! aku sekolah teknik dulu..amik couse Electrical & Electronic Engineering...wah..gempak jer kan course tu..tappi sampai skang vudus bab2 electric bagai...hahhahahhaha..camne tak budus...masuk class elektrik tido..mihahahahha..biila time kerja kursus suh budak laki yang buat..yang aku duk nyembang2 jadi kak nam..wakkakkaa...dah tu...kelas aku tu pulak budak laki je yang rama..pompuan tak sampai 10 org jer...ha...ko bayangkan lar..eceh..suh bayang plak..hempukkarang...!!!

 

nak tanya sket..masa korang sekolah dulu..korang rajin tak masuk persatuan pakaian beragam cam kadet2 ker? polis ker? bomba ker? PBSM ker? mesti ada kan? kan? okay,,,nk jadi citer...aku ni masuk KADET REMAJA SEKOLAH (KRS)..dari F1 till F5 tu lar persatuan aku.. minat kawad yang mendalam..eceehhh!!  xvley blah.....seyes weh..!!

 

hak alannnn...xcaya plak..meh rapat sket...ishhh..rapat lar sket...ooo..cukup..cukup..kat bersentuh lak hidung korang kat skrin ni pulak..miahahha... apa yang aku nak bg taw ni.. korang caya tak aku ckap yang aku ni KETUA PELATUN KRS...caya ke tak? plus aku adlah KETUA PELATUN TERBAIK KRS DAERAH PORT DICKSON... yes!!! i am..percaya lar weh...

DSC03800

:: ha.. ni lar aku...masa pertandingan kawad kaki daerah Johan Daerah + ketua pelatun terbaik Daerah ::

DSC03798

:: ni lar plak Roy..menang sama kategori gak.. ::

sekolah aku mmg fames dengan kemenangan kawad kaki..yang semangat dok menang jer KRS dengan Kadet Polis jer..yang lain2 tu ala2 je lar..mihahahhaa... ate dorang yang len tak de semangat kawad tu pasal tak leh pemes menang..wkakakakak...gila keji aku nie...amponnn...

 DSC03802

:: Roy & May - dua2 ni mmg best fren aku..rapat ar ngan diorang ni..untill now mmg contact lagi...May dah kawen..Si roy ni taktaw biler..hheheheh ..we ouls mmg dah macam adik beradik dah ::

DSC03824

:: ni plak time weouls nk g Gemas pertandingang kawad kaki peringkat Negeri..pukul 5 pagi time ni...muka nak pukul orang jer masing2..wakakka...weh korang jangan tanya asal aku hitam paham2 sendiri...dah tu mmg obsess ngn kawad jer hari2 mana tak terbakar.. ::

DSC03829

:: tunggu turn kawad kat gemas..ni sume budak2 kawad weols lar..giler kecik aku time nih..skang..?? huwaaaaa..nangistengok lemak... damn u lemakkk!! ::

DSC03835

:: gemas lagi..time ni cek pakaian.. wah aku kat depan tu k..cuak time ni..ok ke tak..padahal pakaian dah complete ni...tapi time ni nak tergelak gak..sebab si raoy n the geng..duk kat depan tu..men amik gambar...cisss!! korang wat lawak pulak kan... ::

DSC03836

:: cek pakaian lelaki pulak..aku membalas kembali..wakakka ::

DSC03849

:: with best fren..maysarah - now she pregnant 6month lebih.. preggy mommy.. see.. ko napak tak muka aku tuh...huuiiii..malas nak cakp..tu kan diri aku sendiri..yelar mana taknya..balik sekolah kul 2.20 pm camtu...balik2 asrama makan semua..kul 4 turun padang kawad buat latihan sampai kul 6.30..hari2 okay..selama 2 or 3 bulan camtu... semata2nak menang kawad..tak ke hitam terbakar aku ni:

DSC03850

:: we ols menang ok.. klakar giler time ni.. seronok sngat.. :

DSC03851

latihan ko tak ya cakap ar..mantap sgt mantap..duk cari idea farmasi baru..dengan aku yang bg komand (arahan).. smpai suara serak2 bagai...latihan gigih..dengan pakai but hari2..dah macam duk dalam kem askar..akhirnya berbaloi ar sebab menang kan... seronok gilar lar time ni..budak2 ak ni taw lar betapa rapat nye kami pelaton lelaki dan perempuan... hari2 latihan sama..

DSC03825  

ni pulak best fren aku jugak.satu class dengan dia, satu floor asrama, satu kepala n macam2 ar..now dia pun dah kawen baru2 nie.. tapi ecah ni biasa lar kuat nangis nye tu bwak sampai skang..mihahhaha...

 DSC03837

ni pic mase form 4.. 4 PKE 2.. (Pengajian Kejuruteraan Elektrik & Elektronik) see..perempuan sket kan.. so yang prempuan banyak di backup oleh lelaki lar..eceeehhhhh

DSC03839

:: time ni plak masa combine class PKE 1 & 2..sebab dah nak trial camtu..so kebnyakkan class form 5 time tu..di satukan class wit satu cos, ni aku ingt lagi ni hari jumaat.. pastu aku fly balik naik bus..padahal bukan mgu balik balik.pon...wkakakaka ::

DSC03840

:: wah...senior2 hanya boleh duduk atas and satu tempat..junior ko duk bawah...wakakkaa...biasa larkan..nama senor ni mesti busuk hati nk buli junior.. time ni sambutan maal hijrah..so duk tengok pentomen tak silap aku.. geng2 satu blok asrama lar nie..huhu.::

DSC03841    :: ni sume budak awam..aku g mencapub kat class diorang..biasa ar.dah hujung2 thun mesti ar merayau..serong g class orang..wakkakakka..kes tak suka masuk kelas sejarah ok.hehehe..yang dah kawen 3 orang dalam ni..yang tunang sorang..yang lain tak taw statusnya... ::

ekceli banyak aku nak citer pasal sekolah dulu..rindu time kat sekolah...masing2 dah bnyak berubah...ada yang dah kawen, ada yang tunang, ada yang dah mengandung, yang meninggal pun ada..hmmm..tak pelah tu semua kenangan abadi..apa2 pun saat2 tu melalui kehidupan aku..

nati aku rajin aku citer pasal aku nakal2 kat sekolah dulu..huuhuhu

weh..bapak panjang n3 kali ni...wkakakkakakaka...

p/s: hmmm...nak udpate pic kawen aku lagi buleh dok???

7 comments:

ciare (^_^)v said...

puanciare di sini pon bersekolah teknik jgk...sek men teknik gerik, perak. tp kelas awam.

wow ada persamaan =D

Miss Moon said...

ain ley ar geng ngan abg sutan sebab dia pun kadet tentera ..sarjan sutan akakakkakak ....sajan misai hua hua hua

mmg best kan ain . k moon lak kadet polis ..kopral aja tapi kena jerit2 jugoks la .....ya allah time sekolah hitam gile . Mana tak nye duk kawad je kan ...skrg baru puteh sket alkakakkakakakakak . Hebat la Ain ..nampak ayu di luar tapi begitu perkasa auuuuwe

Miss Moon said...

tapi kalau tgk panas skrg rasa nya dah tak sanggup nak berjemur tgh panas cam tew lagi kan ainnnnnnnnnnnnn tak relaaaaaaaaaaaaaaaa

Ann GreenStrawberry said...

ciare : ha sama lar kita.. hehheh...


miss moon : huhuh..muleh2 geng sesama... haah...giler hitam ar..tapi skang ni panas sket dah camm..ewwwww...abg..ayang panas ni..sanggup taw suh payungkan..kalu dulu nan ado...wkakakkkaka

♥ QaseH ♥ said...

muka x berubah seyh,,,still same jer time skolah n skrg

Ann GreenStrawberry said...

Qaseh : berubah dari hitam ke putih je kot..wakakkaak

♥ QaseH ♥ said...

ha btl2,,wat la n3 kawen tue ek