Pages

Monday, June 21, 2010

Randomly about preggy

hmm.. nak cerita sikit pasal pregnancy aku ni ha… so far nak dekat 4 bulan dah.. Alhmadulillah.. sickness sume dah takde.. ngidam2 pun dah kurang.. pening2 pun takde dah.. orang kat dah ok lar kan…

Aku buat check up kat KK jer.. berpendapat anak 1st ni buat dgn gov jer.. semuanya details bila check up kat kk ni.. even free but kita kena bayar dengan kesabaran je lar.. biasa lar kk ni kan.. orang ramai bagai.. tapi kalau kita datang awal.. letak kad awal2 mesti kejap je lar prosesnya… hihih..

oleh sebab aku punya due macam lari2 jek tiap kali scan.. aku dah 3x scan setakat ni.. bulan depan repeat scan balik.. hmm. tak paham aku.. tah napa tah due lari2 sikit.. owh mybe waktu kesuburan aku sebelum ni macam tak betul sikit kot.. ahahha.. tak kisah janji dapat tengok si kecik ni ha.. heheh..

1st scan – masa tu kecik lagi.. nak tengok dia sihat ke tidak.. jantung dia..so far so good.. masa ni due kat screen 24/12/2010..

2nd scan – dah besar sikit.. dia kasi punggung dulu kat ibu dia.. pastu doc cari2 n kata ngn dia kasi pusing depan.. pastu pusing depan sudah.. ha,.. pantas dan sangat aktif.. bagus.. masa ni due plak 26/12/2010

3rd scan – dah nampak jelas.. besar sikit dari sebelum ni.. aktif juga.. smbil meregang2kn tangan beliau.. huhuh… sweetttt… due date nye plak 24/12/2010..

see due berbeza.. tapi takpe2… mula ikut dari date period aku tu 11/12 lar.. bila scan lain pulak.. hmm.. mana2 lar.. janji keluar anak ibu ni bila dah sampai masanya…

btw, family ada genetik kencing manis.. papa aku ler.. sudahnya.. aku pun kena minum air gula.. hahaha.. dah setel dah pun.. keputusannya aku free ek dari diabetic..syukur.. nati ada sekali lagi kena minum.. tu 28 minggu kot…

hb pun ok jer.. 13.0.. baru2 ni 11.4.. turun sikit.. hahhaa… doc tak kata apa.. berat dari aku mengandung tu mmg tak naik2 pun.. statik je.. padahal makan banyak… badan bagai dipam2.. tapi tak naik2 jugak… hahaha.. ok2 nati makan lagi banyak..

tekanan darah semua ok… normal je.. air kencing also ok.. so far semua ok lar heheh..

tapi lately ni ada juga rasa seperti sesuatu menguit2 dari dalam kat perut ni.. baby kah..? hehehe… macam angin je… hehhe.. lagi satu.. aku ni asek sentap je… emosi betul.. hahah… sensitip..

ok malas cerita lanjut.. macam aku sorang je preggy.. orng lain pun preggy jugak ye dok.. hehe…

3 comments:

_MindFreak_ said...

alah... sonoknye baca pasal baby nieh...

harap semuanya selamat dan baikbaik ye Kak Ann....

:D

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

harap ann n bb sehat sejahtera jek.
norly dulu pon, masa 1st peknensi, cek kt KK, derang teliti sket compare cek kt private clinic.

mesti sonot bile bb dah start gerak nnt...

Ann GreenStrawberry said...

mindfreak : hhehe.. tQ aminnn..

Norly : ha tu lar.. buat kat kk je..mmg details sikit lar.. walaupun kena tunggu lama.. ehhee.. ha tak sabar tu..