Pages

Monday, August 22, 2011

Mood Raya takde mari

Salam Ramadhan 22.

Tak taw lar kan.. mood raya cam belum terasa lagi boleh?
padahal hari jumaat lepas aku siap turun Melaka g shopping..
tapi stil cam ala2 je kan...

 Baju raya
Fahim punya dah setel lar kot. tinggal baju melayu dia je lagi..
Abi dia.. pun baju melayu belum beli.. xde yag berkenan boleh?
yang hado aku beli baju jalan2 ni.. haih tu banyak..
baju kurung aku baru 1 siap.. lagi 2 tah le..beli je kot..
tudung ke hapa. langsung.. grrrrr..
padahal bazaar ramadan depan opis aku ni sikit punya besar..
malam2 siap jem bagai... yang aku ni 2 kali terjah..
dua kali lar takde perasaan nak membeli..sabor je lar..
raya cam pening ramai2 orang kat situ.. hahaha..
last minit orang  nak balik kampung kang baru aku g beli kot..

kuih raya
baru 2 macam.. tu pun amik kuih favvy je..
balang kuih raya tak hado jugak..
sapa2 datang umah aku nasib lar kan..
tahun ni rumah tertutup..datang kafe je lar kalau nak raya.. haha

balik kampung.
ha ni lagi lar.. tahun ni tak merasa lar nak raya suasana kampung sangat..
raya pertama balik Taman Pelangi Semenyih tu je lar..
ate kalau dah embahnye pun g beraya umah anak2..
umah kampung adalah close..
dan insyaAllah hari pertama raya tu jugak..
weouls buleh beraya 2 tempat..
semenyih - senawang.. alah apa lah sangat..
30 minit sudah sampai.. tak gaduh nak balik kan..
hahahahh.. tapi sebenarnya tak balik kampung tu lar spoilkan mood..
tapi xpe.. apa kan daya... raya ke 2 ke.. aku g lar beraya di pavillion..
hahahahhaa... cam tahun lepas lar kan..
raya ke 2 kot.. g shopping barang baby kat jusco..
senang lenang bershopping kan..

those yang balik kmpung best la rkan..
aku ni kampung kat bandar jugak..
hihih..xpe lar.. ecehh!!

ok sekian

4 comments:

Ciare Baha said...

sama lar, mood raye belom mari jugak walopon persiapan da byk ada..nak tambah siket2 jer...sopim pon tnpa perasaan..hukhuk

Ann GreenStrawberry said...

kan ciare.. begkek je shopping takde perasaan ni...heboh beli untuk anak je lar.. ibu abi xde pun takpe kot.. haha

Wanie Samani said...

apakan daya... kampung dkt town... dari sekolah rendah kwanie dh merasai nikmat raya kt town. sabo je la :)

dhiera said...

nak wat cane dah orang bandar. hek.
meh meh datang raya rumah aku~