Pages

Monday, February 1, 2010

MAKE UP : Make Over for Green Shining black silver

Rasanyakan dah lama sangat aku tak buat n3 pasal make up. yelar. lately nie.. cam malas je nak mekap2 ni.. ni pun tetiba je rasa nak make over2..kahakahak.. nampak sangat takde keja.. uhuh...

lagi pun aku ni kan  Amatur bab2 mekap ni. malu tol nak tunjuk skil huduh ni.. tapi takpelah tak salah mencuba n asah bakat lagi dok..? hehe.. so..last weekend balik umah mertua.. aku cakap ngn adik2 ipar aku. sapa nak tadah muka..? hahaha.. jadi adik ipar aku no 5 ni duk tadah muka.. kebetulan dia pun jenis suka mekap juga..so layankan lar budak2 ni yang suka mekap hehe...

DSC04421hh ok.. dia ni kulit muka bukan jenis smooth.. jadinya aku tak mekap tebal pun.. just nak lebih kan pada mata je lar.. then foundation tak tebal...

sambil bergosip ngan adik2 ipars... hehe. sambil2 melukis.. hehe

DSC04423

hasilnya ni lar.. hmm.. bagi aku ok lar gini... tak over sangat...dah tak lar jugak nampak tebal bangat.. cuma boleh diperbaiki lagi lar..

DSC04426

siap pakai fake eyelashes ok.. semangat ko.. hahhaha... DSC04427

Color adalah Silver diblend dengan 3 tones green color + black color for crease eyes.. DSC04428

Bawah mata tu pun silver + green

DSC04428   Make up macam ni buleh untuk dinner or special event atau majlis2 lar.. jangan nak over2 kan.. so far ni biasa je kot.. hehhehe.

but adik ipar aku kata dia suka.. xpe.. lepas ni leh mekap masa yana bertunang nanti.. hehehehe... but i think i need Pn. Ciare help that time.. hehhee

sapa2 nak tadah muka lagi??? hhmmmm.. amik no k.. wakakkaka..

p/s : now i know..apa sebab jadi gitu? tQ lar kasi info ye..

9 comments:

Bai said...

lips tu..ann guna warna ape?

♥ QaseH ♥ said...

acikann,,,superberp r cantik seyh,,,

kiter shuker,,,

Ann GreenStrawberry said...

Bai : light pink pencil untuk line lips lepas tu letak sket lip gloss pink nude and blend.. hasilnya color tu lar..

Qaseh : alar mazz ni.. make up camni biasa2 jer.. tak santek mana pong

atty's said...

cantek lah ..berubah mukanya..

Ann GreenStrawberry said...

kttyss : hehhe.. xde lar... but masih banyak nak improve ni

ciare (^_^)v said...

perlukan pertolongan puan ciare?? (sambil pegang berus makeup :P)


wuaaa canteknye blend sampai 3 kaler...mantap nyah...:D

chayok chayok :D

Ann GreenStrawberry said...

ciare : yeah!!! huhuh.. yelar.. harus minta tolong pada yang pakar juga ni.. hehehhee..seb baik i blend dgn berus.. kalu blend dengan blender.. sapa nak jawap? hahahahhahahha

Miss Moon said...

ain ...terbaik la nihhhhhhhhh kalau cam nih akak pun nak tadah muka tapi kena bawak 120 color pallete sendiwi la kan akakkakakak

terrreeeeeeeeeeeeeeer

Ann GreenStrawberry said...

miss moon : hahahhaha... nak bawak sendiri nye pon boleh.. huhuhuh... tereerr wat mende... biasa2 je nih.. hahaa