Pages

Friday, February 12, 2010

Panda pun panda lar janji tu semua rezeki

adoiiii,,,,, uollssssss! nak taw tak... meh tengok mata aku ni sket... dah macam panda ko nok...ishhh!! segan mak.. tapi tak pe lar.. janji ada rupa... panda pun panda lar kan..

bukan apa.. biasa lar.. kalau dah suami kerja bisnes sendiri ni..kadang2 bila malam kita lar pembantu dia... sebab dia lar bos dia lar kuli.. so kena ingat tu.. ececececccec... hmm.. malam tadi pi amik stok anak ayam baru kat port klang..disebabkan stok belum sampai awal.. so decide kuar umah dalam kul 10 lebih gitu.. then singgah makan kat CKT haritu . Yelar masing2 tak dinner lagi.. sapedek lar dulu...

than mula lar our journey from SEREMBAN - PORT KLANG - SEREMBAN. Adoiii.. ko taw larkan port klang tu jauh camne dari tempat aku ni... maun 1 jam setengah ko.. hambikkk..seb baik lar duk borak2 cam orang gilo gelak tak hengat.. clubing dalam keta bagai.. hahahhaha.. gila tol laki bini ni... hahahhaa....

sampai sana around 12. 45 am gitu lar kan.. siap kena tunggu sejam lagi kat tempat reload stok tu.. yelar tokey stok belom sampai.. ~~ erkk?? cam seludup "Ayam" tu je kan... kata MAK HAYAM n BAPAK HAYAM tengah tunggu ANAK HAYAM... hahahahhaha.. aipp!! bukan ayam tu larl.. ni ayam betull.. alar korang taw kan..bisnes weoul laki bini ni apa?... ha.. ha.. klik balik sini.

bukan takat ayam je kami topup... makanan nya je dah 15 bag (50kg each).. ha bayang kan.. dalam 2.30 am baru gerak balik seremban.. sampai dah kul 4 am kat kandang. dah tu xkan nk bawak hayam tu tido plak ngn aku.. so drop kat kandang terus. dah lar tompek tu golap golita...erk? feeling n9 kah? hehe.. dengan bangga dan jaya nya..Mr.Shyir mengangkat 15 bag tadi sorang2 tanpa bantuan aku. haha.. aipp!! mana leh angkat berat.. bahaya ooooooo... so tolong2 gitu jer.. hmm.. now ayam aku ada 1000 ekor... sapa nak kasi taw ok.. ai jual murah2 punya...

gila buat kerja malam2 gini.. siap semua... zasss balik umah sampai kul 5.am.. teruss ZzzzzzzZ lar kan.. xsanggup nak tangguh2 dah... bangun pagi kerja cam biasa dengan laki bini mata cam panda.. ahhahahhaha.. so sweetttt.. hihihi... pas ni nak ternak panda plak ar.. hahahahahhaha..amacam? nk beli panda aku tak??? baekk punya... hehee..

hmm.. biasalar buat kerja gini.. time reload stock mmg aku turun padang teman laki aku... weekend pun gitu... kat bisness kami bersama.. siang aku keja travel agency.. weekend ke kandang ayam plak tolong suami.. kami ni dah tak kira masa. Ini semua untuk masa depan dan anak2 kami nanti. Rezeki ni semua Allah bagi... cuma dimanfaat sebaiknya sahaja..~~ owhh tetiba touching...tsk..tsk..tskk..

ok mau sambung kerja.. kang aku wat n3 lain plak.. Mak hayam ni nak setel apa yang patut dulu...

p/s : CNY ni aku dan suami adalah bekerja.... cuti gitu2 sahaja... owh Ayam..! ko lar rezeki kami..



6 comments:

Miss Moon said...

tak pa bagus la cam tew ann ...harta sepencarian gitew ...si isteri kena sentiasa support hubby ...

moga semer hayam hayam tew membesar ngan sihattttttttt dah besar nanti ley la akak melawat mana tahu sekor 2 ley di sembelih wat bbq auuuwwwwwww

Ann GreenStrawberry said...

Miss moon : tQ kak.. hmm tu lar... best pulak wat bisness gini... kena support kak.. kang majuk 40 hari lak dia.. hehehe... buleh2..rasa2 nak wat beli siap masak pun boleh.. cakap je nak masak pe.. hehehe

ciare (^_^)v said...

hehe kelakar la ann ni..mak ayam ke bapak ayam ke layankan aje..janji rezeki halal...mmg tabik spring toink toink ah kat korg ^__^

Ann GreenStrawberry said...

ciare : hahahahha.. apa yang klakar nye ciare.. haiyoo.!hmmm.. tu lar..pk rezeki halal kita sauk je lar.... toink2.. lompat kah? hahhaa

Miss Moon said...

ann akak ada job kat senawang ...ermm bila ek kena tgk schedule balik ha vley la ketemuk ann hahahah

Ann GreenStrawberry said...

Miss moon : lar yeke kak?..hmm bleh je nak jumpa... kita lepaking area senawang k.. nanti roger