Pages

Wednesday, February 3, 2010

RESEPI : KEK COKLAT KUKUS AGS

"eh2..senah..senah.. aku ade citer best ni.."

" ha.. gapo dio?.."

" Si AGS tu.. dah lama tak buat n3 resepi.. tetiba hari ni buat resepi pulok"

" lar yeke? tapi tu lar.. agaknya dia lama tak masak kot.. tu  pasal lar nak kuar n3 masak2..hihi"

ewah2... kak nam..kak nam.. semua... pandai2 je kata ai ni dah lama tak masak ye.. helloo.. hello.... si my perott lar... very the gebuzzz ke babom bun..bunnn..ciit.ciit.. bam.. bam.. ok.. tu apa tanda nye???? masak2.. n makan kan? haaa... aku bersyukur taw ade rezeki depan mata.. makan...

okay lar.. FIne whatever hokaayyy... last week akuade buat kek kukus coklat. saje gedik nak makan..so buat lar kan... jadinya..cam biasa aku kongsi lar ngn uollls...

KEK COKLAT KUKUS AGS

Bahan - Bahan :

DSC04404

  • 4 biji telur DSC04406
  • 1 cawan serbuk koko DSC04407
  • 1 cawan gula kastorDSC04408
  • 1 cawan minyak masakDSC04412
  • 1/2 tin susu pekatDSC04413
  • 1 cawan air panas gelegakDSC04415
  • 2 cawan tepungDSC04416
  • 1 sudu kecil serbuk penaik
  • 1 sudu perisa vanilla

      Cara - Cara:DSC04417

  • Pukul telur hingga kembang..
  • Masukkan gula dan susu.. pukul lagi...
  • Kmdian masuk pula minyak serta air panas
  • Setelah sebati masukkan pula seruk koko, tepung gandum dan serbuk penaik juga esen vanila.
  • Pukul hingga sebati lagi.. dan masukkan dalam loyang

DSC04419
  • Sediakan pengukus dan kukus selama 40 minit hingga 1 jam...
  • Sedia dihidang...

Picture siap tak de pulok.. lupa nak capture.. akibat nak kecepatan menghadiri majlis.. huhuhu.. hasilnya marveless...

hmmm.. those yang taw buat ni n lagi sedap juga terer dari aku... amponn lar sebb ni yang aku belajar buat.. malu plak if yang terer2 ni.. hehehhee....

hmm.. sekian..

wah camtu jer.. hahhahahah

5 comments:

♥ QaseH ♥ said...

thnk dear,,,

kiter da lama cr resepi ni cz yang resepis dolu da ilng lol...

kiter siap at jual lg u,,,,

cikgu2 mintak,,,masa skull dou r....

Ann GreenStrawberry said...

Qaseh : ur most welcome.. hehe.. alar.. takut tak syedap je ni link. hehe

shiela said...

wow..simple je bhn2 die..harus cuba ni..hee

Lynda said...

nk juga

Bai said...

glup!! sodap