Pages

Tuesday, March 2, 2010

Xtvt sama tapi best sangat..enjoy!

Bila dah balik kampung..mestri lar ade xtvt kampung jugakkan.. so decide memancing adalah paling sesuai… huhuhuh… sngat nyaman ok memancing di kampung ni.. untung nasib dapat ikan lagi beruntung ikan yang makan umpan.. ahahha.. paham dak perumpamaan aku ni.. hhahaa…

DSC04596

Mr.Shyir sibuk duk menyiapkan pancing buluh ni… tapi dia tak join pun.. malassshh tol.. DSC04598

With my sister in law Dikma… tengah pasang umpan…akak ipar hanya tengok jer…hahah.. DSC04599

Memancing tak lah jauh dari umah embah tu (panggilan nenek dalam bahasa Jawa).. tepi simpang tu ada parit.. so lepak situ.. ikan banyak.. tapi kecik2… cubaan yang pertama pagi jumaat nan ado hasilnya…

Then petangnya nye plak.. sekali lagi memancing… huhuh… time ni best jugak lar. cuz angin sepoi-sepoi je.. huhu.. DSC04600

With sister inlaw.. nice view at the back sebabnya time ni angin kuat nak hujan.. tapi tak reti2 nak balik.. hahahaha DSC04601

best jugak lar… semua turun memancing.. harapan nak dpat ikan lagi lar.. tapi nan ado jugak.. hahahahha…. DSC04602

alamak.. blurry sket.. Me – Dik Ira- Mr.Moonjay. DSC04603

Nice shot tak? hehhehehe… using camera phone sahaja… DSC04604 akak ipar yang over giler memancing.. hahahaha…. tapi takde hasilpun… ade ikan.. pas makan umpan.. masa dah tarik separuh..leh pulak dia jatuh ke air balik.. cis.. xde rezeki lagi. hehehe…

Malam tu ada wat BBQ lagi.. hehehe.. syiok2.. makan2.. sepanjang balik kampung.. diet mmg musnah.. asek masak2 pastu makan ramai.. sangat best lar kan.. sumpah tak hengat nye makan..ko tengok lar badan ku nanti semakin mengebu kembali.. hehehhe

p/s : ada lagi n3 citer kat kampung ni.. nanti aku update lagi.. hehehhe

5 comments:

mrs.ecam said...

hahahhah...xpe menggebu sihat xpe lgpong bkn salu blk kg kn...eh pasan x gambo ko ngan SIL sume tdng itam laa cam janji lak ek...kui3

Ann GreenStrawberry said...

Mrs. Ecam : hehhehe... adoiii jangan lar bam2 sangat pulak.. tak mo.... hehhe.. haah.. baru perasan.. hehe

mrs.edy said...

bestnya dpt mancing...hobi zaman mude2 dulu...;p

Ann GreenStrawberry said...

mrs.Edy : yup2.... enjoy the moment memancing.. hehe

aDieyZa said...

mancing kena banyak sabar sbb kadang2 tunggu berjam2 tp hasilnya zero..