Pages

Thursday, November 11, 2010

Check up 35 weeks

Semalam adalah hari check up.. Now every weeks kot ada check up ni.. appointment kul 9am.. kual 9am lar baru aku kuar.. haha.. Mr.Shyir hantar.. sebab aku dah tak larat nak menapak parking jejauh.. kuihkuikui..

Tak cek apa pun. cuma scan je..result adalah :

  •  Berat : Kekal disitu.. huhu.. tak naik.. kehkehekh..
  • T. Darah : 100/80..
  • Urin : ok..
  • Air ketuban : ok.. mencukupi.. alhamdulillah..
  • T. Rahim : Normal
  • Berat baby : 2.2 kg.. takpe leh meningkat lagi nanti
  • Gender : mmg dah tak nampak.. harapan nak tau latest nye boy or gurl? huhuh
  • Kedudukan Baby : normal dibawah serta ENGAGE.. uoollss!! dah engage.. mak aih…seram terus..

Time scan tu.. baby memang tak duk diam.. bersuka ria.. doctor tekan kat area atas ari2 tu.. then..finally.. engage… she said.. so cepat dah duk kat bawah.. cuma belum ada bukaan lagi lar..maknanya ada harapan aku berjalan2 lagi kan? kan? hahaha… doc siap tanya.. kerap berjalan ke…? memangggg!!! saya suka berjalan.. huhu…

kira ok lar tu.. semua result ok.. alhamdulillah.. now aku tak lar rasa cam berat sangat perut ni.. sakit dibawah itu pun sudah kurang… adakah disebabkan baby sudah masuk ke pintu rahim dan menyebabkan pergerakan kita agak selesa sikit? kalau tak tu.. jenuh lar nak mulakan jalan once dah sakit di tulang pelviks tu.. rupanya sudah engage.. kuikuikui….

apa2 pun.. kita berdoa saja.. untuk rakan2 sperjuangan yang preggy… marilah kita berdoa bersama2 agar kita semua selamat menempuh hari kelahiran si kecil kita bersama.. hehhee..

2 comments:

atty's said...

dah nak dkt tu..org kata lagi dekat , lagi elok ..kita berjalan bnyk2..kasi cepat sikit bukak..takecare ann..

Ann GreenStrawberry said...

ktys : owh.. so kenabanyak jalan lar ni ek? hehe.. ok2