Pages

Saturday, November 27, 2010

Kuih Koci Labu Manis

Hari khamis lepas.. bangun pagi.. terus tekak cam nak makan koci labu ni.. haduihh! mana nak cari kan.. dah lar jarang ada orang buat kuih ni… gatal tol ngidam2 ni sume with out mama ada kat sini.. haissh!

Tengah hari tu.. masuk opis jap.. then kul 2 kul dari opis nak pi cari bahan nak buat koci ni.. sebelum kuar umah.. dah gigih mencari resepi… hahha…

tapi balik tu.. ada appointment dengan citer cahaya tuh.. haha..

lepas asar baru ketuntang kat dapur buat koci ni.. kuikuikui…resepi amik kat sini..http://www.myresipi.com/top/detail/3927 tQ ye tuan punya resepi..

DSC05222 Makanya.. setelah gigih dan perkasa.. jadi lar aku nye koci tu. tapi aku malas nak bungkus dengan daun pisang.. so buat gini je.. hahaha…

DSC05225

Makan panas2.. memang sedap giler.. puas hati buat sendiri..  dah buat tu siap mesej mama lagi.. hahha…

DSC05226 inti dalam adalah kelapa.. fuh! terbaik.. kalau dah ngidam.. sanggup apa saja sebelum bersalin ni.. hihihih…

Semalam jugak.. akubat soto.. sebab dek teringin itu hari…gigih jugakbuat tuh.. alhamdulillah.. licin.. hahha..

so dah terlaksana dua makanan yang aku ngidam.. koci labu dan soto.. dua2 dah setel.. now dah boleh bersalin dah.. haha. baby nak kuar2 dah boleh.. ibu dah ready ni.. heh

1 comment: