Pages

Monday, November 29, 2010

Perasaan itu bermacam-macam

okay.. aku seperti mau buang ticker di atas.. erk? tak lama lagi bukan? hmm.. tapi takpe.. takmo mensaiko kan diri sendiri.. jadi kita enjoy.. muahahahaha…

kalau ditanya pasal perasaan itu.. memang bermacam2.. perasaan nak bergelar ibu ni lar.. hehhe…

  • Happy : honestly memang seronok lar.. sebabnya kita nak jadi ibu…
  • Excited : hmm.. mmg tak sabar nak tunggu dak kecik ni kuar.. tempoh matang dia pun dah boleh kuar dah ni.. cuma belom ada jalan lagi kot..
  • Sedih : eh ada jugak.. sebabnya tak lama lagi dia mau kuar.. so.. tak boleh dah nak usung ke sana ke mari.. ke toilet dan sebagainya.. haha… tapi nanti dah kuar kena hand carry pulak.. tapi lagi syiok..
  • Takut : hoih! sape kata tak takot ? meh habaq kat ceq… beranak takkan tak takot kot.. first experience ni..  segala macam rasa.. rabak, koyak.. sakit.. mak aihh!! tengok aku dah saiko diri aku pulak… jadi kena tenang..
  • Bersedia : yup2.. ekceli mmg dah siap sedia.. walaupun takde satu cerita pun aku dengar beranak tu tak sakit.. sume sakit ok.. sume nak saiko aku.. tapi rileks sudey..haha…
  • apa lagi ek? huhu.. ada banyak kot.. tapi tak tersebut pulak kat sini.. haha..

hmm.. hari2 duk cakap ngan baby.. sila la kuar cepat… tak sabar dah ni.. nak peluk ciom dia.. everthings dh ready.. tinggal nak kuarkan dia je nie.. sampai ibu dia pun dah cuti ni.. asek masak.. pastu makan.. gemokkan diri lagi.. hahahaa…

paling excited abi dia lar.. hari2 tanya bila nak kuar..? huhu… setakat ni takde tanda2 yang obvious sangat… setakat sakit pinggang, kerap mengeras, kerap kencing, and keputihan.. huhu…

Owh ye! Maha pun dah start kan? ikut hati aku nak pi tawaf maha tu.. tapi ko taw je lar.. Mr.Shyir tu bukan bagi.. walaupun hospital dekat je dngan MAHA tu.. hahaha.. bini dia tak reti dok diam plak.. buat nye terberanak kat sana.. tak pasal2 aku namakan anak aku MAHA2010.. ahhahaha…

ok lar.. esok.. check up.. harap2 ok je.. hehe..adios!

7 comments:

eazy n atief said...

ez rase dalam 2-3 hari ni je lagi kak.all d best.semoga allah permudahkan segalanya untuk akk dan baby.aminnnnn

*tak sbar jugak ni!

Ann GreenStrawberry said...

eazy : hamboiii...!! terernya mak nujum ni.. hahhaa.... lagi cepat lagi bagus.. hehe.. amin2..

dhia fitriah said...

kite mule2 dulu pon takot sgt, semua perasaan tu pon kite rase.. tp alhamdulillah selamat..
semoga anne selamat melahirkan ye..
x lame lagi dah tu.. semoga selamat semuanya & mendapat baby yang sihat dan comel mcm ibunya.. =)

asna cute said...

Semoga selamat bersalin semuanya. Amin. Insyallah kak baby pun msti xsabar nk jumpe ummi & abi dia tue hehe cume baby malu2 lg kot hehehe ;D

ieda said...

ain tenang ye..biasalah mcm2 perasaan rasa skrg sbb belum penah rasa mcm ne la kan nak bersalin..tp bila bb dah lahir dan2 tu jugak semua rasa2 sakit hilang bila tgk bb dlm pelukan..bagai xdpt dibygkan yg beberapa saat sebelum tu sakitnye bukan kepalang..

dah bersalin nti khabarkan pada akak ye..

ieda said...

ain tenang ye..biasalah mcm2 perasaan rasa skrg sbb belum penah rasa mcm ne la kan nak bersalin..tp bila bb dah lahir dan2 tu jugak semua rasa2 sakit hilang bila tgk bb dlm pelukan..bagai xdpt dibygkan yg beberapa saat sebelum tu sakitnye bukan kepalang..

dah bersalin nti khabarkan pada akak ye..

Ann GreenStrawberry said...

dhia : hehe.. takot mula2.. pastu happy.. hehe.. amin..

asna : yelar kot..dia stil malu lagi..

ieda :hehe.. bersalin sume sakit.. nati anak dalam pelukan.. sure hilang sume tu kan