Pages

Tuesday, March 17, 2009

BbQ Dinner with Big Family

saturday nite to ade wat makan2 sket..yakni berBBQ lar lagi..huuhuh...yg join sume family belah papa..sume balik except paklang family's cuz ade hal..so xleh attend...apa2 pon best gak....bese lar..klu nk kumpul ramai2..kenalar wat macam nie..baru best kan.....
pakcik org paling beriya ngn bbQ tue....setiap kali makan kambing tu kan..dia ckp..hmm..sodap!! hmm..sodap!! hahhaha..klakor naw..
tempat bbQ ni mmg umah aku yg punya...we ouls klu bbQ mesti nk pembakar yg bersar bagak nyer...kecik2 lambat...so menu bbQ..ikan talapia,ikan keli, daging kambing, n udang,....napa takde ayam??? sbb we ouls dah jemu dgn ayam..lagi pon xjalan ar ayam2 ni...ikan2 tu sume dari kolam ikan we ouls sendiri...mau makan kasi pancing je kat kolam..amat lar best k...
aku makan yg ini...hehehe..sila terliur sat....sedap weh....!!!! nyum!! nyum!! sos cicah mama wat sos butter susu with lada hitam...adeh lagi sedap...kambing tu plak..panas2....Ya Ampon...syok betul makan mlm tu..pekena plak Teh TArik makteh buat....sodaaappppp!!!!!!!!!
kat bersila lagi syokkk.....giler est lar weh...huhuhu.....kena plak kat luar ujan....laaayyyaannnnn!!!!! 
adeq cam bese....sentiasa ngn kegedikan beliau....oh ye..!!! sama2 duk bawah ngn kitorang...cuzen kitorang ng makteh...yg tepi tu makteh ler....teh tarik sodap makteh yg buat...mama plak kat tepi papa tu...beriya makan..tk pandang kiri kanan dah...
ha,...tgk adik lagi...dia suke posed yg gedix gitu....aku lak wat2 muka terkejut...hahahha

ni ruang dapur nenek...ada 2 set table kat dapur nie..tapi klu dah ramai mmg tak muat lar kan..ni baru 5 family yg balik..tu pon dah penuh..tapi meriah weh...eh?? papa...nk bersilat agak nye...haiiisshh!!!

sembang nye sembang..dari dapur bawk ke hall depan..pun xabis2....dah kul 12 lebih nie....dah tu pakcik leh plak bukan citer hantu..pengalaman2 dia...adeehh...!!! tgk jam kul 1 dah..camner nie...aku plk dah seriaw nie...aku g lariiikk kat port meja depan borak ngn maksu,pakteh n makteh...ni topic lain plak...tapi wat2 tak dengar je citer pakcik tu....hahaha..takoootttt woooo..!!! sudah nye kul 2 am balik umah..seb baik umah nenek n umah aku dekat...10 minit sajork...heheh....

p/s: napa n3 aku byk pasal makan...???? saya punya suka lar kan...

4 comments:

lya said...

e3
bestnye!
meriah habis
family lya kalo belah mama
x yah larh sume balek
kalo takat 2 family je pun
dh sendat umah !
pastuh makanan tu cepat gile habis
sbb kuat melantak
nk cikit makanan tu !

Ann GreenStrawberry said...

tu la pasal..
klu sume family balik asik nk melantak je kan?
hahahaha

mrs.edy said...

melantak pom u ttp slim lol..dun wori okeyh..slgi bley mkn..kite mkn...

Ann GreenStrawberry said...

mrs edy : slim ape..dah chubby nie...adeeehh!!!!...