Pages

Monday, March 16, 2009

Matta Fair

dah setel kat Menara Dato' Onn tue..g kaunter terus beli tiket utk masuk matta fair..actly, g matta fair ni just nak cari new agent yg baru... mana taw leh buat future bisness dgn new agent kan...smbil2 tu nk jumpa kawan2 lama...seyes lama tak jumpa..time event camni lar nk jumpakan.. Mr.Shyir xde hal...dia follow je mem nie nk g mana..very the supporting hubby..hehhe...i likkkeee....!!!!!
Tiket counter rm 3 per person free slng bag n tag..

masuk kat MF tue pun dekat kul 6 gak lar...dah tue...g solat sume..harus lr lmbat enter kan..hmmm..g hall 3 dulu...usha2 member2 lama...nk cari member aku sales exec tue tak jumpa...dia tak de plak...its ok..just meet at office when he collect the genting sales... round2..xsemua booth we ouls rounds..cuz malas nk nk jimat masa..ada lar nmpk fews member aku yg join MF nie...tapi malas nk borak ke apa... 

smbil2 we ouls usha gak tuk honeymoon package..pakej menarik gak...Mr.Shyir plak sebuk duk ricky harga utk redang holiday...dia citer2 ngn dak sales tu amat lar beriya,,,smpai aku nek jeles..yelar..dia yg g redang last year ngn kwn2 dia..best giler katanya....adehh..aku plak saket hati mendengor....dia janji nk g Honeymoon kat REDANG HOLIDAY... aduuiii.... xsabor tuul nk g honeymoonnn..heheehe..tapi pas kawen ok!!! b4 Kawen..xboley sama sekali...ada faham semuanya!!! bagus...!! anak murid cikgu nie,..hehhehe...

We ouls ke hall 2 plak..hall 2 ni utk bhagiann outbound camtue  lar..suh klu pake2 luar negara tu mmg byk ar.. aku pun actly nk jumpa member aku from Jogja tue...dia ada bukak booth kat sini...mmg lama giler xjumpa dia nie..last time bln 5 last year...fuh...!!!
ni lah member aku..nama dia Ferdina Maharani...just call her Dina..now she pregnant 5 month  for her 2nd baby..mesti cumel..cuz 1st baby dia cumel giler ko..Dia ni agent kat Jogja...aku mmg selalu amik package ngn dia...murah gak lar..lagi pun company dia tue..the best agent inJogja...sbb dah 20 years lebih company dia nie..sume dari turun temurun nye bisnes...kat sana dia siap ade restoran sendiri...best lar kawan ngn dia nie...so sape2 nk pakej best Jogja from Dina let me know k...(time borak ngn Dina nie..tetiba aku pun speaking Indon sme...adeh,...short plak ngn dina...hehehhe)
aku ngh borak2 ngn Dina..dia dtg sini ngn Hubby dia Pak Andi, Best Tour Guide Paka Happy, ayah di Dina ni n anak 1st dia...tapi aku dapat jumpa Dina jer..yg len2 putar2 katanya..hhuhu...booth Jogja mmg besar..dorang nk pomot jogja..so ade lar few agent Jogja yg len kat sini...aku ngn dia plak rancak citer pasal Jogja..Mr.Shyir plak jeles ngn aku..sbb xpat g Jogja lagi..tadik aku jeles pasal redang ni dia plak..hehehhe..rasakan..tapi one day nti we ouls g lar nati ke Jogja embak Dina ni nohal nk entertain aku...
Around kul 7.10 camtu ktorang out from Matta fair...sebelum tu take pic kat keta antik ni..perghh!!! walaweh..cun habis...suka aku nengok nyer....Solat Maghrib kat Surau lagend..terus chow balik kajang for Our Dinner...

wah!! mase ni duk gatai take pic view KL from Legend parking..hmm..nice gak kan...?...

Otw back..cam bese kat Plaza Phenix tu jem sket...sbb kerja2 buat jalan tu kan..so agak lapau dlm keta...adeehh!! bilo nk smpei kat kajang nie...

p/s: every Matta Fair kat PWTC nie aku g..cuz leh cari idea baru....n dah dapat pun idea tue..apa dia..ken tunggu k...

7 comments:

khaLifah feDi [ THE PEIN ] said...

emm rajin ea..qm..

Pu3 said...

wow!
unique nama membe kak ann.
'Ferdina Maharani'
kem slm sama dia.
hehe

Ann GreenStrawberry said...

ehheheh.
tu lar pasal...
sedap kan...
nice org nye...

stArLitE said...

kekka pun g gak.die pun bkk booth gak klo x slp..x jumpe ke?
hehe..

Ann GreenStrawberry said...

dia der ke?
dia booth company aper?

stArLitE said...

erm.. tmpt keje die la kot..
ak pun x sure.
die dah keje hotel kat kl dah..
sales manager...
tp x sure nm hotel die pe..kihkihkih..

p/s:kemslm kt mr.syir... hapy tgk korg.. smoga jdh korg dunia akhirat k.. amin..bile lg??? hehe

Ann GreenStrawberry said...

yeker..?
kat matta fair tu pun ramai...
lagi pon aku kejap..
xdan nk tgk sume booth..

insyaAllah.bln 10 ni....amin..!!!