Pages

Tuesday, March 10, 2009

xtvt gotong royong


Apa yang penting??? KERJASAMA.....*sila nyanyi dalm version Wonderpet....hehhe..

hm..camner nak citer ek...byk sgt ler...tapi aku citer sekali rap je lar erk...?? buleh gitu??

okay2..xtvt aku kali nie...membersihkan kawasan umah nenek aku...sume adek badek mama balik...yakni pakcik dan makcik2 daku lar kan...sumenyer berkerjasama nk repair apa yg patut kat umah tue..lagipun nk siapkan bilik pengantin..so banyak lar keja yg harus dikerjakan...lagi pun nak buat gathering family sekali..okay lar tue kan..

pagi sabtu..pas brekfast sume..kemaskan kawasan luar umah tu sket...potong rumput..tebang pokok  sket..sapu sampah etc...Ini lah antara xtvt ari sabtu....yg lelaki byk wat keja2 repair n kemas2 kat bahagian luar camt tapi yg perempuan byk keja dlm umah..cam tukar tikar getah..kemas2 yg kat dlm jer lar....ade gak tolong kat luar tapi sket2 lar...tambah2 cam aku nie...aduiii..xdelar rajin mana..tapi boley lar nk tulun2...kan? kan? hahhaha....
2 makcik ku nie tgh menyiang siput..utk menu lunch..sipur masak cili api kicap..pergh!! lazat2....
yg lelaki nyer tu lar...tgh kemas2 pokok yg dah tebang....
si kecik ni pun duk sebok nak nyapu gak...dia kata kat mama " ma, aish nk apu..." bukan mencepatkan keja..lg lambat ade lar..
belah ruang tamu depan ni pun repair sket.mana dinding yg retak..tampal balik..nk buh tikar getah gak...cat lagi..oh..ye!! papa bawak 2 org pekerja utk baiki umah nenek nie...
ni plak keja2 merobohkan bhagian split dapur ngn ruang tamu tgh...hmm..nk kasi lapang sket..luas lar..senang sket nk kuar masuk...
ni plak ruang utk berlegar2..yakni tempat tido lambak family..hahah..sok2 ow tido..sejuk..b4 dis pakai carpet..tapi carpet tu dh lama..so tukar ngn tikar getah..pink lagi you...huhuhu...

actly banyak lagi xtvt utk 3 days nie..xtvt merepair n mengemas lar utk kahwin maksu bln 5 nie..nti menjelang nk kawin xde lar byk keja nk wat lagikan..pic2 yg aku published ni..utk saturday nyer xtvt...sunday n monday..aku mlas nk capture..sbb aku malas nk tgh wat keja..jadi tu lar xtvt nyer....

p/s: bila dah repair umah ni..jadi cantek n selesa plak...okay lar tuh...

1 comment:

khaLifah feDi [THE PEIN] said...

hehee..

wonderpet dtg membantu...lalala

*sungguh kemas dan bersih..gudx2 [sambil angkat ibu jari]