Pages

Friday, March 6, 2009

Makan best..sila terliur sket2 eh..

pas abis clas tue..ingat nk straight g tgk wayang katJusco cheras Selatan..tapi aku rase cam nk singgah PWTC jap.nk g kementerian pelancongan...sbb aku nk tanye pasal renew lesen guide aku tue...

sebelum tue...cam biasa harus lar snap pic apabila jem di KOta Raya...hahhahaha...
Dy..pat2 snap pic..huhuhu...

smpai kat PWTC tue.aku tak teringat plak time tu lunch hour..mane leh naik opish kan...sudah nyer..terus straight ke umah serdang..balik umah Mr.Shyir amik borang renew tue...dia pun nk tapaw baju..sbb week ni tido umah umi kat semenyih..pastu we all terus g mam..sbb perut aku dah wat karoke kt dlm tue...cam2 lagu dah kuar...siap shuffle lagi ok..hahhaaha...

so kitorang g makan kat Saujana impian Kajang tak silap aku lar..kedai tu namanya aku tak hengat..tapi Mr.Shyir penah bawak aku makan kat sini mase zaman2 aku muda dulu...eceehh..macam dah tua plak kan..hahhha....hmmm...mmg aku dah lama ngidam nk makan nasik ayam rempah kat sini..mmg syiok giler..aku asik berzikir jer kat tinga Mr. Shyir suh dia bawak aku makan kat sini...giler teringin...aku tak nak Nasi Ayam Rempah lain..aku nk ni gak..sudah nyer dia tunaikan gak..kan aku ckp..aku ni klu dh ngidam nk makan cam gitu lar kan...ooppppsss!!! aku bukannyer HAMIL ok...??? xde makna sume tue...nafsu makan je sume nie...Satay perut aku nie pun tak tunaikan lagi nie..nt lar ku berzikir sekali lagi...hahahahha..(abg kan baca blog sygkan..? jadi mesti tunaikan ye....hahahah)

taraaaaaa.....ni lar Nasi Kukus Ayam rempah..amik 2 set...ayam ade 3 ketull setiap set..sedap oooo....dah cam duta kedai tu dah..hahahaha...
Cinta hati ku ni pon sebookk nk jadi duta gak...dulu dia keja area2 sini..so selalu lar makan kat sini...sampai akak kedai tu dah kenal sgt ngn muka dia nie..hahhhaha....
Ayam rempah tu mmg best...lagi best nasi tu nasi kukus ok...kuah dia nk kata kari tak kari..aku pun xtaw nk describe camner...siap ada cili pedas tu lagi...aduhh..sedap plak..owh yer...air plak..aku order laici air, mr Shyir Bandung soda...sodappppp!!!slurp!!!!
ha kau....!!!! sape2 terliur nga2 mulut skang..hahha....xdapek lar...nk pi sanun k...leh makan puas2...marvelos siootttt...!!!! cayo tak aku leh habis nasi tuh..?? atas paksaan Mr.Shyir...kejam taw..nk bg bini lagi gemox...hahhahaha...(pas ni ntor syg g slimming eh..???....huhuhu)
Pelahap nye aku...dgn rakus makan peha ayam tuh...ni sume candid Mr.Shyir yg buekkkk...adoiii...seb baik leh control lagi....hahaa...

Setelah itu, ini lah jadinya...kekenyangan...motif tutup mulut dgn tisu tue...sbb ngh sendawa..candid lagi...dia nak tunjuk yg aku ni makan byk....padahal..dia siap mintak nasi tambah lagi...haaaiiisshh!!!! hahhahaha...gemox lar cintaku nie...

total nye..tak pulak aku tnaye Mr.Shyir..sbb dah lampu kenyang...xhengat nk tanyer....tapi sape2 yg nk rase lauk2 ni..lauk lain pon ader...buleh ar dtg sini..kedai dia depan Giant kat saujana Kajang tuh...
(kak..!!! kitorang dah pomote kan nie...leh mkan free tak ni..? hihih)

Planning pas lunch nie kitorang nk g jenjalan kat sekitar kajang Sajork...malas nk g JJ tuh...tapi b4 tu..solat zuhor.....at Masjid Penjara Kajang.....(ssshhhhhh....!!!! tgh kusyuk neh..wakakakaka...)


6 comments:

Diana-k said...

uii nampak sangat maveeless!!

Ann GreenStrawberry said...

yup..mmg maveless...!!!
tapi sis kan diet...
ne leh mam ni..
bg ciput utk rase leh ar..
hahahhaa

Suzana Hazes said...

waaaaa..
cam knal je tmpt tu~
cam penah mkn kat situ dlu2 mse stdy~
mmg masyuk nasi ayam die~
nyammmmyyyyyy

Ann GreenStrawberry said...

yeker?
tapi nasik ayam mmg walaaahhh kan?
jom pi makan sanun....

wana said...

Perghh.. sodap lak aii.. Sis, soh ar laki sis banje kiter lak.. Lalala~~ Sure x redha kan..

Ann GreenStrawberry said...

Wana: boleh jer banje..datng wedding kitorang k...hahahha