Pages

Thursday, March 5, 2009

ku gagah dipagi2

hello...hello...hello..nak kopi ke milo..??? im back already...hahahha..last n3 aku ckp nk frez beberapa hour kan..? last2 2 hari ko..bukan aper..balik semalam dah letey..arini plak kat opis amatlah bz bebenor....pastu terlambat nk mengupadate n3 nie..hehehe.....sabor2...daku akn citer2 kay....actly malm tadi aku jadi silent reader sajer..sbb kemalasan utk berN3...ye..ye..aku start lar berN3 kay....

kan last n3 aku ckp ade class CTRE kan...actly CTRE ni certificate yang aku kena ada utk merenew lesen tour guide..aku kena ada 3 CTRE supaya leh renew...aku wat freelance guiding...alar tour guide korang taw x..a.k.a pemandu pelancong..yg ckp2 dalam bas sambil2 bg info tue...tu lar keja sampingan aku k....ni mukadimah je..huhuhuh....

seawal kul 5 suku pagi aku dah bangun...of cuz lar aku malas nak bangun kan...tapi ku gagahkan kan lar jugak...hmm...siap2 nye tgk  dah kul 5.45 plak..aduii ku dah lambat..seb baik dah kemas barang mlm tdi...tanpa mekapnya aku dgn pantas kuar umah....adik laki aku yg ntor aku pi kat stesen komuter semban..aku target mesti sampai ke stsen kul 6.05 camtu..aleh2 kul 6.08 smpai..siang pagi2 aku racing ngn keta Gen2 tue..sbb dah lambat...smpai je stesen terus beli tiket n cabut terus g surau solat subuh...aku rase sempat lar kan solat sbb mase smpai tu tren akan depart kul 6.18..abis je solat..terus cau nak keja tren..sedang elok je aku nk turun jejantas seberang tue,.tren dah blah...hampeh tul..kena lar tunggu tren depar 6.38 plak...aduuiii..lamanya..dah lar ngantuk...

so, 6.38 tren gerak..aku nye pit stop kat kajang..sbb Mr. Shyir amik aku kat saner..dia kan body guar i..so haruslah menghantar cinta hati nya ke class..hehehhehe....xpe2 leh bekpes sama kan yg..huhuhuhu....dlm tren aku tido sajork..dkt stesen ukm baru aku bngun..smpai je kat kajang..ngam2 Mr.Shyir pun sampai sama...hikhikhik...suka2 sebab xyah tgu lama2..hahhahha... masuk keta terus mekap2..hahhhaa..aku jarang kuar umah tanpa mekap..cam xbesa jer kan..muka sembap jer...

meh tngok muka aku...
huduh kan weh..xsuke2 xsuke..ok....

actly ni satu sebab aku lambat...hahahhaha...snap2 pic b4 kuar umah..sbb tue lamvatttt...hahahhaha.....
setelah mekap dlm keta...ala2 kad jer..hahahaha...pic pun ala2 blur jer nie...huhuh

3 comments:

wana said...

Hek ele.. mana datang huduhnya pown x taw.. Comey jew nengok.. jgn nipu arr.. Xder huduhnya sis neh..

Len la i ney.. Huduss memanjang.. Lalala~~~

X make up arr best.. Baru nampak neutral beuty gitu..

KhaLifah feDi said...

pemandu pelancong ea..

cik ann dhlame ker wat koje2 nie....

*cis tanye cm ganaz kn? relax cool jak..

Ann GreenStrawberry said...

Wana : aduiii..terasa leh klu tak pkai mekap...cam hudus dan sembap..tapi klu dah wana ckp comey...daku nk lompat2 ar..hahhahhaha..gumbira...

kf : hmmm...dah dekat setahun da..hehhee