Pages

Tuesday, May 19, 2009

continue project menara condong

lepas jer papa drop aku n adeQ kat menara condong..we ouls continue lar mission we oulss yg tak abis siasat menara condong nie haritu kan... repeat lar balik kan..ate,bila lar keja minah nie nak siap...harapkan kakak dia jugak yg tolong...seb baek ni yg bongsu..klu berderet2 lagi..matikk ler daku..jenuh lar...huhuhu...

so aritu tak pat masuk dalam...kali ni we ouls berjaya lar jugak masuk kat dalam...owwhhh..baru taw dalam ade apa !!!!!!! hhohoho...giler kojek plak kan...ahh!! apa2 je lar...yg penting dapat lagi info2 kat dalam nie..xsia2 k....

mula2 mase nak masuk  kena reg kat buku visitor tuh..so tak kena bayaran apa2 pun...abg yg jage menara tu pun dah taw yg we olls datang cuz nk wat assignment form 3 tuh..wakakak...aku pun terglong same lar kot...dussshh!!!
masuk2 dalam menara tu..korang akan nampak cam perigi besar...tapi sebenarnya kolam....air dalam kolam tu dapat dari air sungai..bawah tu gak ade saluran ke sngai...issshhh!!! agak seram ga oii klu nengok ke bawah tue..seb baek ade pagar...klu jatuh..sape nak jawap..mati lemas...ahhh!! xsuka...kang aku pk macam2,...
ni stil kat kawasan bawah....yakni ground floor tuh lar...kat dinding plak ade pic2 sejarah awalmenara condong...tahun2 sebelum nye lar..
ni tangga nak naek ke tingkat 2..so tangga klu nak ke tinggkat atas tuh...sume jenis camni...circle gitu...
kat tingkat 2 ade kawasan centre tu..so xde apa sgt lar..just kat dinding ade pic2..pastu setiap floor...ade 4 pintu tingkap..
kat luar balkoni nya camnie lar..keliling sume camni... mostly diperbuat dari kayu n seramik.....n still kukuh until now..klu korang lalu jer keliling balkoni...akan rasa kecondongan tue...rase cam menurun jer mase jalan tuh...
view of centre level 2....rase2 ade tak nk wat sleep over kat sini...?? what????? takde maknenye kkkkk................
tingkap nie view dari level 3...rata2 sume sama je lar..xde yg gempak sgt..cuma panorama pekan teluk intan je lar yg kita leh tengok....ok lar tu kan..???
aritu aku ade ckp yg menara nie ada tangki air kan...so ni lah buktinya....luar mmg korang akan nmpak 8 tingkat...tapi dalam ade 3 tingkat jer..selebihnya ade tangki air nie..tapi ni dah tak function dah..dulu ye lar..benda ni supply air ke pekan nie....tangki tu pun dah kosong..

minah ni nampak je dinding kat level 3 ni berconteng2..dia pun dgn pantas terus kuar pen...n conteng gak.tulis nama bagai...vandalism tollll.....

akan tetapi akak nye pulakkkk..................

samoooo gak.... dia pun master duk conteng2..kasi sebat ini orang.....buat xtvt tak bermoral tuh...hahhahahha...sengalkan...pastu pos nak manje jer....nak kena lempang gamaknya...wakkakakka.....yg penting au baru prasan yg aku dah cam kurus sket..ke baju aku mengecik??? wakakkakaka....vuduss nye Annn....
minah tu plaktak cukup dinding belah sunun...sini plak jadik mangsa...ko ni dEQ...mmg kaki conteng...tah apa2....eceeeeehhh!! ckp org ..mase aku sekolah dulu cam minah ni gak..wakakkaa...

bila dah setel sume...papa pickup we ouls balik..pastu g kedai electrik cari kipas..n pulang ke rumah....lunch2..pastu terus wat bungga mangga n packing kerepek utk goodies...pic aku tak amik cuz malas...hahahaha.....

aku balik seremban awal..pagi ahad pas bekpes chow..cuz papa ade meeting...mama tak ikut...dia tnggal..akunadeQ n papa je balik....hoorreeeeeeeeeeeyyy!!!....dushhh!!! jgn durhaka Annn...hhikksss!!

p/s: pasni aku kena tolong AdeQ edit plak assignment dia..aiiissseehh!!! 

3 comments:

Lynda said...

ann kalau g sana senang cr hotel tak?cam teringin lak nak g menara condong ni

.kakijalan. said...

gambar kat dalam je ada.
tak nampak la condongnya.

Ann GreenStrawberry said...

Lynda: ade jer..bajet hotel banyak....harga pon ok

kakijalan : kena tgk n3 lama...ade view dari luar...