Pages

Thursday, May 7, 2009

panas..panas..panas...


" panas..panas..panas...badan ini..pusing..pusing ..pusing kepala ini"...(sila nyanyi ikut lagu nakal..) hahahaha...
okay..apa motif aku citer pasal panas....sejak2 nie..korang perasaan tak cuaca makin lama makin panas...adeeehh napa nyer...besarnya kuasa Allah...DIA kasi panas bumi nie..tapi org tak sedor2 ye ta....harap2 Allah turunkan hujan pulak lepas nie...kira seimbang lar panas n hujan kan..??? amiiinnn....

bukanya apa...bukan nk ngeluh ke apa..? disbbkan panas melampau..sampai pasang air-cond pun tak terasa wokkkk...rasa bahang jer....kat opis tu aircond sket pasang kuat..tapi tak sejuk jugak..adakah gas aircond sudah kurang ke apa..idak lar teman taw... tapi panas nya tak hengat..masuk keta lagi lar..rasa duk dalam sauna...gilew lar....adeeehhh!!! jom pakat kita solat hajat minta Allah turunkan hujan supaya bumi nie sejuk sket....

yang tu panas cuaca....ni hati aku pun panas gak nie....semalam aku boley bertekak dgn company seketari sbb dia tak siap buat audit account company..dah lar nak kena submit benda tu cepat...klu tk kena kompaun...bos aku dah marah2...abis satu opis dia marah...mana tak ya..compny seketari nak duit 50% dulu baru leh wat keja..men ugut2 plak..company seketari lain tak plak wat camtu..bila dah siap audit baru minta payment kan...? betulkan aku klu salah...tapi ni ikut pengalaman aku lar...

dah..aku malas nk panjang2 citer...nk ngumpat ke apa..kang makin panas lagi bumi nie..walaupun hatiku meledak tak hengat...smpai kata company tu amat lar menyakitkan hatiku..smpai sanggup dia ckp camtu yang klu di dengar amat kejam n tertusuk hati taw..dammmnn!!! cam bagus jer duk kata gitu....aaiiipp!! enough!! tak baik k... anggap je dia mabuk mase ckp tuh....lalalaalla....

tapi acik nk kasik warning... MIND YOUR WORD!!! JANGAN INGAT AKU TAK SEKOLAH...!!! BELAJAR DR ORG YG BYK EXPERIENCE BERNIAGA...BARU LEH MAJU...!!

aku tak suka nk ckp gini..tapi hati aku ni sensitif cepat sentap... jgn men2... touching ok!! hhahahh...

apa2 pun aku dah maafkan org tu...walaupun beliau tak taw...tapi honestly..Sorry for that incident... maybe we have to clear dis matter between the bos.. btw, your check is already made for you..ko nak 50% kan..we oulss kasik 100% terus..by today must be settle klu tak..we terminate your service to our company..harap maklum..!!

p/s: aku agak emo after the incident...nak sepak2,nangis2 sbb kena dgn kata2 yg bernanah..hope it will be ok...
oh ye..!! aku on leave today..cuz nak setelkan hal2 yg sngt penting...tak byk masa dah nie...ihihihi...

5 comments:

:: LaRa MaYa :: said...

we all wat secretary and audit slalu byr pas siap....company tu tarak duit kot....

neezareef said...

ini panas luo dn dlm npknye..cool ann..tebaekk wokk

Maswani said...

mmg panas..kt ofis saya, aircond suhu 16c pn panas lg masa meeting td..huhu..
kt luar pn cuaca panas gak..

sabar ye awak..

Ann GreenStrawberry said...

Lara: tu lar pasal..pelik..mintak duit dulu sebelum audit siap..pastu bg quotation utk draft account...apa vaangang nyer comp.sectry da...

sis neeza : haah kak..panas betul..rasa nak bom je company tu.

Maswani : yup...betul tu kak...klu malam pun rasa bahang gak kn...

Raihanna said...

isk2... siot betul la...
sian ann...
ish2...
kalau rai pun geram kot!!
sabar2 ek ann..
nanti rai bagi air cap badak yang ntok sejukkan badan kalau demam tu...
hehe.. just kidding..