Pages

Thursday, May 28, 2009

group departure

morning uolllss!!!...uhuhu...camne uolls pagi2 nie..ok dak?? dah ari khamis nie kan....haruslah ok...nie citer semalam...dan semalam jugak aku adalah amat bz..since pagi2 aku dah g wat payment, confirmation, amik pasport jemaah n bla..bla...banyak oooo.....

masuk opis pun lambat...10.15 baru masuk....time tu plak aku ader 45 minit jer nk cover keja....aku kena rushng sebb ade group departure kul 2.40 ptg...so kena ade 3 hour b4 at kaunter airport utk check in...klu lambat..lambat ar jemaah aku masuk ke gate plak...huhuh...

ok..yang mana tak taw aper kerja aku...meh aku citer sket..aku berkerja dgn travel agency yang product lebih kepada umrah n haji..jadi aku adalah org yg bertanggungjwap dalam hal2 umrah...hal2 tour lain pun aku handle...oopppss!! jgn nak teka2 position aku kat company k...hahah... sume dah paham??? ok good...

smpai kat klia..adalah kul 11.40 camtu...lagipun aku gerak dari opis kul 11.10...yer...opis ngan airport adalah dekat..so xdehal..hahhha... aku bwak assistant aku nk bantu aku kat airport...handle bab2 check in dan angkat beg..kali ni jemaah aku ader 49 pax...ini adalah min ajer..selalunya 80++ pax...dan kdg2 klu semua staff bz,,,aku sorang jer wat keja nie...seee..cool tak??? waakakakka....hanggukkkk!! i need assistant taw....hohooh..(Mr.Shyir do you willing to help me after married...?? ikut i g outstation mau ka???)  hikkksss.... 
iyer...aku sedang sebok check in pasport n bed utk dptkan boarding pass..sebb baik tak lama..cuz tak banyak group....senang sket...jemaah aku naek garuda airline..transit kat jakarta...n arini baru bertolak ke jeddah...hohoho...hope sume ok..
susun beg utk jemaah...ikut family..senang aku nk sumbat  masuk....
pas dapat boarding pas tu...check in beg plak..beg2 ni bukan sket punya ringan yer...berat giler...yelar nk g umrah kan..tapi rase cam bawak batu2 dalam beg tuh..wakakkak...astagfirullahalazim......ishhhh!!! xbaekkkk taw....
dah setel sume..beg pun dah masuk...time to bagi2 pasport..bagi doran solat jap..kul 2 gerak ek departure internation gate.....flight 2.40 yer..tapi kat boarding pas kul 2.20...tgk jam dah kul 2.10..what??? no..no..no..jgn buat pasaaaiiii....tgk balik kat schedule...2.40..seb baik...
jemaah masuk....sume setel..keja aku pun selesai..terus chow balik opis...siap kerja..kul .5,30 baru pulang..so semalam aku adelah letih..sakit kaki..pinggang dan sebagainya....hmmmm.....ade lagi 2 group depature selang bape hari ni....adeeehhh!!..seb baik dah biasa....

p/s: ko rase best ker kerja camni??? aku rase cam Okay lar...leh santai2...eh yeker??? okay la tue... anybody nk keja cam aku...meh ler....

4 comments:

Lynda said...

nak bg resume la

neezareef said...

bz tul ann skang

Ann GreenStrawberry said...

lynda : nak bagi resume??? huhuh....boley tahan ker kerja cam ann nie...

kak neeza: haah kak...bz sgt2...
next week nak g vietnam pulak ni..adeeehh!! jom ikut

budak kampung online said...

flying with the wind... tumpang lalu..