Pages

Thursday, February 12, 2009

penyakit Misteri...


aku pun xtaw ape penyakit aku lately nie...
asik pening pale..
pening bukan aper...
sakitnya kt dahi n kening belah kanan nie..
nak kata migrain xmigrain..
nak kata pening biasa pun bukan..
bila tekan sakit ler..
sakit ni aku dah biarkan seminggu lebih..
cam2 cara aku dah wat..
tuam ngn kain panas,air batu lar...
baiknye kejap jer...
pastu esok sakit balik..
esp,klu kena cahaya matahari mmg perit dan tegang...
arini sakit tu memaksa aku suh gi clinic
actly,mama,mr.Shyir n sume family members sume suh g..
aku ni je degil xnak g...

tgh ari aku mesej mama..
ajak dia teman g clinic..
balik siap2..
g clinic...
masa kat clinic plak..boley ramai org..
aku ader lar turn yg ke 5 camtu kot...
jam dah kul 6.15 dah..
jap lagi spaQ nak start...
tapi xper tv kat situ ader..
heheehe..
tunggu turn..ada muka sakit ke nie..?helloo..kat dahi tu yer...sakit taw

time ni tgh tgu ubat k...xde org dah...

aku abis check kul 6.30 gitu..
ngam2 spaQ tu baru start..sempat lar tgk 1st part..
smpai umah ngam2 start part2 lak..
mesti korang nak taw doctor kata apa kan?
actualy,sakit yg aku alami tue...SINUS yg dah tersumbat kat area tu...
padan lar sakit..dr luar tak nampk bengkak..dlm ko rase tebal je..
berat jer area sakit tuh..
doc bagi ubat dulu...klu susut okaylar...
klu tak,aku kena brubat lagi lar...
aku xnak lar pk -ve...
org kata klu sinus nie dah teruk bole jadi tumor..
betul ker? adduuhhhh...risau nyer....
hope xde apa2 k...
doa2 lar aku ni sihat...aminnn...


p/s: sob..sob..sob...*sedih + risau+nangis,..
SINUS tue aka resdung..

3 comments:

wiseman1stopcentre said...

sabar...yg paling mesti slalu hepi & positif..jgn tensen2 pasl penyakit tu...
penyakit berpunca dari (..sikosomatik...) lebih kepada mental yg stress!..
kena byk rilex..rehat be hepi.!..

p/s: sorang wanita disahkan ader barah!...tp perjalanan idup dia slalu hepi+positif = lepas 3 bulan checkup..xde kesan barah!..ni citer betul!!!..minta pada DIA.

stay cute & positif!...

KhaLifah feDi said...

semoge cpt sembuh ok cik ann.......

Raihanna said...

ann... rai ade pengalaman pasal sinus... time rai darjah 3-6 rai de penyakit nie... banyak kali rai cuci kat specialist.... kena bius kat dalam idung then dia akan sumbat mcm2 besi kat dlm tu...pastu dia akan amek satu picagari and then masukkan melalui besi tu... dia akan cuci dalaman idung tu...
Better ann rujuk doktor pakar... sebab rai dlu sinus kat dalam pipi.... rai hampir operate... tapi rai ade berubat ngan sorang abg kat johor... alhamdulillah lepas tu rai da kembali sehat...

Idzmi lagi teruk resdung die.. pagi petang siang malam asyik bersin je.. kesian gak tgk die...