Pages

Monday, August 9, 2010

Mood tak berapa nak rajin

Salam Isnin..

ekceli.. hari ni tak berapa nak hado mood untuk berblogging.. tapi gigih jugak wat n3 pendek.. dan aku summarize je lar apa yang berlaku weekend lepas…

Sabtu

  • kan anebeseri aku kan..? hmm tak bape nak celebrate.. hhuhu..sbb aku rasa nati2 lar nak celebrate.. dgn apa yang ada cukup bahagia sudah.. malam sebelum tu aku bali umah mertua aku… then pagi cam biasa lar.. aku ade 2ribu ayam yang nak kena bagi makan.. pagi2 membantu suami bagi ayam makan… redah! buyong tak buyong… no manja2.. asal kuat aku ok je..ahaks! malam plak attending kenduri nak puasa  maklong aku… selesai bab makan malam free disitu..

Ahad

  • Tengah hari mmg aku kat umah nenek aku. sbb buat makan2 adik beradik bapak aku. so kumpul semua.. makan sampai terlentang… hahaha.. yelah ni sume sbb nak puasa.. atuk aku sembelih 14 ekor ayam kampung dia.. pelbagai lauk.. tu sebab aku kata terlentang makan.. hahaha… pastu pest durian n buah plak.. bantai lagi.. tapi aku tak boleh nak makan lebih.. asal nak amik durian yang ke 3 ulas.. sekali kena tempik.. makkk aihh!! ada ramai pemerhati yang sangat perhatin kat aku ni.. haha.. bagus! sekurangnya.. beringat sikit anak dalam perut ni.. huhuh…

Setakat tu je kot… lagi pun nak puasa dah kan? tak yah lar kot nak bersuka ria sangat… sbb aku ni tengah pening akan sesuatu ni.. fuhhh!!!

2 comments:

puan farah said...

ann,hubby keje ternak ayam ker?suka la kalau laki yg keje gtu..rsa lain dr lain..hihi..serius..farah suka berjinak2 dgn ternakan..happening je kan..

Ann GreenStrawberry said...

Puan farah : yup2! Penternak Ayam kampung sepenuh masa... ehheeh... best je.. life yang lain sikit.. tak terikat ngn mana2 orang... agak2 stress men keja2 ngn ayam pastu sembelih wat percik.. miuahahaha