Pages

Tuesday, August 24, 2010

Baby Gender.. guess what?

Sejak2 aku letak status kat FB pasal gender ni.. makin ramai plak yang bertanya.. ok2.. which is good lar kan.. aku pun malas nak rahsia2 ke hapa… so kasi taw je lar..

Last friday aku saja g klinik panel family aku ni.. tanya doc available ke tak? so mula2 aku nak buat isnin.. tapi tanya Mr.Shyir dia plak tak sabar nak taw hari tu jugak.. so decide petang balik keja tu zass ke klinik…

Doc ni mmg dah biasa lar ngn aku.. masuk2 dah taw nak buat apa.. aku mmg dah lama tak scan.. last bulan 6 ritu.. biasalar kat kk tu kan.. sukati nk buat biler.. jadi kk pun tak bagi date nak scan lagi.. so aku scan kat luar je.. buat scan biasa je.. no 3D ka 4D ka… anak first tk kisah laki ke perempuan..

masa scan baby mmg active sesangat.. tak mo duk diam.. wah dah besar lar dia dalam tummy ni.. Mr.Shyir paling teruja lar.. sbb dia first time tengok scan tu.. selama ni bawak balik copy tu je lar.. kat kk mana leh encik suami masok kan..

malah ketika kejadian.. dia yang bertanya banyak kat doc.. amboii.. excited sungguh.. doc pun terangkan lar.. itu ini itu ini bla..bla.bla.. sambil scan tu.. sekali dia tunjuk.. ha ni dia…

guess what guys! Its a BOY… hehehehhee….

Mr.Shyir mmg suka sangat lar.. ada geng dia nati.. aku tak kisah.. ok jugak.. hehe.. seronok lar dapat taw.. walau pun dalam samar gitu.. tapi doc kan dah biasa lar kes scan2 gender ni kan.. dia taw dah… so kemungkinan adalah boy… tapi cam cuzen aku dulu.. scan boy keluar gurl.. rupanya masa scan tu nampak juntai bukan bebird dia.. tapi tali pusat.. aiyakk!!

Baby boy ok jugak.. sbbnya.. nanti dia leh jadi pemimpin kepada adik2 beliau nati.. hehehe jadi abang kena jaga adik2.. wah banyaknya adik2 dia nati.. amboii dah planning pulak.. muahaha…

Nak shopping barang baby nanti.. cari color2 selamat jugak.. takmo lar asek biru je kan.. oren ada,hijau ada,kuning ada.. FINK?? xmo2.. hahaa…

sejak2 dah taw gender.. baby makin active betul lar.. hehe seronok lar.. kadang2 sampai bergoyang2 perut ni ha.. haha.. so comel lar anak ibu ini.. hehe…semoga sihat2 saja anakku..

6 comments:

~Mrs LaDy AnGeL vs DeViL~ said...

wahhh....bb boy erk??
sama la bb kita...nnti boley geng...hihihi!!

Ann GreenStrawberry said...

Mrs Lady angel : haah.. buleh geng nati.. hehe

ciare (^_^)v said...

yeay tekaan i betol,BOY.hihi :') isk tak sabo pulak nak tau gender baby dlm perot ni.jgn dia nyorok sampai ke saat2 terakhir sudah.alamatnya semua baju wane puteh =p

g-mie said...

baby BOY, baby BOY~

rDnA said...

best2!!!pasni bleh shopping dgn suka hati sebb dah tau gender baby..

org kata kalau boy ni rezeki dia lagi berganda2..tapi wallahualam..semua tu kuasa Allah..

Ann GreenStrawberry said...

Ciare : tular.. nati pujuk baby tunjuk gender dia.. hehe

G-Mie : Boy Boy Boy. hehe

Rdna : insyaAllah.. mana taw rezeki anak lar katakan..