Pages

Wednesday, August 18, 2010

Kecik ke besar aku lagi kompius

Skang ni aku preggy nak masuk 6 bulan jugak lar… tapi kan aku sendiri kompius bila ada yang kata perut aku besar ada yang kata kecik lar.. adehh.. dilema aku rasa…

DSC04950

ni picture hari ni… abaikan muka yang pucat tu.. puasa kan.. muhaha.. alasan lagi..

ada yang cakap perut aku tak nampak besar tapi melebar.. orang kata lagi.. kalau melebar anak perempuan.. siap bumper belakang besau… hoihh!! betul ke tak lagi aku kompius…

ada yang kata lagi.. perut bulat ke depan adalah anak lelaki..? ha.. camne tu? makin buat aku kompius..

DSC04953 Dari tepi adakah perut melebar atau membulat? kecik atau besar? hmmm.. tah lar… kadang kecik kadang besar.. tengok lar camne.. kalau time perut penuh membesar dan keras.. kalu time tak makan.. kecik n xberapa nak keras.. hehehe..

tak kisah laki ke perempuan.. janji sihat.. ok jawapan default.. hehe. yelar aku pun tak scan gender lagi.. nak kena buat appointment dengan regular doctor ni dulu.. maybe minggu depan…

bab preparation barang baby,.. listing dah ada.. tapi tak semua lar wajib beli ye tak.. bak kata Mama Ciare.. 5K pun tak cukup nak beli ikut listing tu ye tak.. kalau tanya pada mr.shyir mmg dia pun tak sabar nak g beli.. rasanya nak beli pas raya nanti lar…

hmm.. tu je kot nak update.. owh mengantuk lar pulak… nak balik awal buleh? hehe

7 comments:

asna cute said...

hmm pada mata asna dlm gmbr nie mmg nmpk besar. Mean bby akak montok dn pipi gebuuuu! hehe mesti comellll! ;D

Ann GreenStrawberry said...

asna : hihih.. yelar kot.. maybe dia pun padat kot dalam perut ni

Raihanna said...

macam girl je ann...
hehehhehehhee.... =)
insyallah...
rai doakan semoga baby ann sihat dan comel cam parent nya.... hehe =)

Ann GreenStrawberry said...

Rai : wahh gurl kah? hehe.. best2.. ada kawan nak masak2.. hehe.. tq rai.. aminn

Lady Dyla said...

cumilsnyer perut kak..!!

congrats...

Siti Rohana said...

nampak pucat sikit lah ann...amik iron tabs tak?..kena amik hari2 tau..akak dulu kena anemia...payah masa nak bersalin...kena tahan ward 2 hari sebab bleeding...masa tu hb akak 8.9 aje...beranak dekat negara org..baby besar pulak..mak tak de..eceh...luah perasaan nampak..:P..

tapi kena jaga tau ann...semoga Allah permudahkan urusan ann ye..:)

btw..perut macam anak akak no 2... ( girl )..tapi tak boleh caye lah ni...scan pun boleh silap..ini main teka2..:P...

igt....amik gambar perut bayak2...tiap2 bulan..nanti simpan...nanti bila dh bersalin..rindu tau...:)

Ann GreenStrawberry said...

Kak Siti : ish amik ler.. tak pernah missed setakat ni.. muka pucat maybe dulu ann suka pakai mekap.. bila dah preggy ni malas amat. pastu muka mmg pucat... hhehe...

thanks kak.. mudah2han.. Allah permudahkan untuk kelahiran ni..

hihih... ramai kata gegirl.. tapi tah ler.. tgk je lar apa yang kuar nanti.. hehehe...

ada jugak amik pic tu.. banyak2 simpanan sendiri... hehee