Pages

Monday, August 30, 2010

Berbuka Puasa yang sangat havoc sekali

Setelah hampir 2 minggu plan2 oleh ex schoolmate aku ni.. makanya 28 Aug 2010 berlansung lar acara berbuka puasa beramai2 dengan gilang gemilang nya.. huhu..

btw,, thanx ye to Mar@ziey.. cuz suggest tempat ni.. terbaek lar.. after aku shout tempat ni kat alumni ex-Smtpd.. admin bergerak pantas untuk event ni… aku bukan admin lar..

45459_1585101993510_1414582370_2222193_3731116_n

Lokasi : RedWork Restaurant. bandar baru Bangi

Rate : Rm 25 per person steamboat n buffet style.

Aku mmg dah minta izin lama dah dengan mr.Shyir nak kuar bebuka dengan budak2 ni..seronok gile lar.. mr.Shyir tak nak ikut.. takpe..aku ada green light.. hehe… so on Saturday petang tu aku drop encik suami dirumah ibu beliau kat semenyih.. so kul 6 pm aku gerak lar sendiri kat lokasi tu..

naseb dah goggle awal2 kat mana tempat tu.. tak sesat alhamdulillah.. hehe.. so reach there daam 6.30 pm gitu.. ada yang dah sampai.. biasalar.. kecoh2 dulu… buat haruk pikuk tak hingat orang keliling.. kuikuikui.. happy lar kan..

memandang aku sorang je preggy time tu.. sume dok bahan aku nye perut.. cis! hampeh tol.. takpe baby.. uncle2 n aunty kamu ramai.. nanti kita pow mereka.. hahaha…

45797_1585084913083_1414582370_2222078_7253171_n

Suka pic ni.. anak BFF aku.. Nurill Ain Najwa.. dah besar dah dak kecik ni.. hehe.. tapi punya lar baik nauzubillah.. tak buat hal.. tak kisah dengan orang langsung.. tak nangis tak apa lar.. pass sana sini pun tak kisah.. baik betull.. moga anak aku nanti macam anak ko may.. 45575_1585086193115_1414582370_2222091_437193_nNi ibu najwa.. yang dah kawen attend event ni aku ngn may je.. dua2 tak bawak laki.. haha.. single mother.. harus lar berjimba kan…

kul 7 pm tu dah siap2 g beratur amik makanan lar.. so sangat best.. makan banyak.. makan sampai terlentang.. burak2 pun macam2.. citer hal sekolah lar.. seronok lar.. almost bertahun2 tak jumpa… 46735_1585093393295_1414582370_2222107_2071838_n

ni table aku… terselit pulak peng tu.. haha.. xpe… btw yang sebelah aku tu Jue namanya..member may.. sekali citer nye citer.. terbukak yang dia silent reader aku.. haiseehhh!!! muahahaha… bukan tu je.. rupanya dak2 ni dah admire ngn blog aku.. makk aihh!! korang ni… malu ai taw…heehehe 44611_1585099193440_1414582370_2222151_2703497_nKo tak yah cakap apa2.. mmg muka berlengas..berminyak segalanya lar.. after solat maghrib mmg aku malas nak apply mekap dah.. sume gitu.. panas.. sbb dh lar ramai orang. pastu steambot tu depan meja tu kan.. hamik.. candid by Bob. 

44807_1585103233541_1414582370_2222205_2746361_n

School mate… tapi lain2 kos.. Misha – AGS - Aween

44993_154514527898285_100000192166314_489191_4304632_n

Semua pakat nak amik berkat pegang perut aku ni.. dah lebau semacam aku tengok.. haha

45459_1585101953509_1414582370_2222192_2177933_n

Listing nama yang join.. Almost 51 pax yang join.. fuh! seronok ramai2.. walaupun sepatutnya ramai lagi datang.. batch kitorang time sekolah mmgrapat giler.. thats y boleh gather macam ni.. sume kasi kerjasama.. sume dah paham kawan2.. kira da event apa2 mmg dorang akan attend… even kalau member kawen pun pakat datang ramai2.. sampai penuh pelamin kau.. tunggu nk roboh je.. hahaha…

45797_1585085113088_1414582370_2222083_3073691_n

Orang kuat yang menjayakan event ni… Aziana – Risha – Roy.. kalau takde dorang.. mmg tak jalan ar event ni.. thanx korang.. aku hargai sangat2.. ehhee… next event plak k.. kasi ramai join lagi..

By 9.30 ramai yang dah chow.. tinggal bape kerat je lepak2 lagi.. termasuk aku.. ye lar.. aku naek keta sendiri.. jadi terpulang nak balik kul bape.. permit aku til 12 midnite.. hehe. tocei encik suami yang memahami.. hehe..

lepak makan dessert lar.. borak2 lagi sampai lebam.. hahhaa.

45622_1585107393645_1414582370_2222250_3011509_n

yang tinggal ni je.. kul 10 pm kot.. masing2 perangai giler.. pastu perut aku jadi bahan.. suke korang kan… hahaa..aku chow dalam 10.30 pm gitu.. malas nak baik lambat2…

apa2 pun… you guys rock babeh,!!! havoc!! next time kita jumpa lagi.. heheh…

Credit to Bob – sebab all picture from his camera.. aku nye ada tapi leh plak cable lupabawak.. jadi aku copy je lar kat FB ko tu ye bob.. hehe… nak picture leh ke FB aku..

10 comments:

ciare (^_^)v said...

gambar makanan mana???? hihi...sedap x mknn kat situ? ade ketam kan? yumm yummm.....

Ann GreenStrawberry said...

ciare : alamakkk... ade2.. tapi satu je lar. dalam camera ann tapi now takde cable.. sok2 je lar ye..
eh sedap taw ciare.. best je makan kat situ... nati kita leh wat gathering kat situ.. hehe

aNaYaNa said...

waa..baby pon gathering same..he2..

Ann GreenStrawberry said...

anayana: haah.. gather sama2.. uncle2 n aunty2 ramai pulak nak jadi mak bapak angkat.. hahaha

mAr@ZiEy said...

Hehehe..bestkan RED WOK tu..

Ann GreenStrawberry said...

Mar : hehe.. haah.. tq sbb suggest tempat ni

puan farah said...

ann,comel la kamoo pakai tudung syria tu..

Ann GreenStrawberry said...

Farah : tq dear.. hehe

maysarah heelme said...

besssst!!!

Ann GreenStrawberry said...

may : eheh.. kan kan? best sangat2