Pages

Wednesday, September 1, 2010

RESEPI : Pasta Garlic Mashroom

Salam Rabu.. Salam Ramadhan Yang ke 22 hari ni.. tak lupa juga semalam Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Yang ke 53.. Semoga kita rakyat malaysia buleh mencapai wawasan 2020. 1 Malaysia Menjana Transformasi…

Semalam cuti kan? so apa bikin semua? aku tengok ramai yang tak update blog.. kira tak aktif la.. semua keluar g shopping raya kah? hehhehe.. aku pun tk stay at home pun.. keluar bershopping dengan mama… cari barang untuk buat kuih raya n barang2 untuk buat hamper.. ni nanti lar aku citer k…

Semalam juga buka puasa masak apa? aku buat pasta.. hehe… alhamdulillah. semua suka pasta aku.. cam biasa mau share resepi lar kan..

Menu : Pasta Garlic Mashroom

P8310017 Macam ni lar rupa pastnya.. hehe..

Bahan2 : untuk 4 orang makan

  • 1/2 bungkus pasta :: yang jenis pintal spring tu
  • 2 paket Creamy Garlic Alfredo Sauce Mix
  • 1 tin prego mashroom :: tin biru tu
  • 1/2 tin Cendawan butang :: ayam Brand
  • 2 cawan susu segar
  • 4 sudu butter/mentega
  • 1/2 paket daging hancur/kisar Ramly
  • Sedikit Bawang putih
  • Sedikit lada hitam
  • Garam Secukup rasa

P8310011P8310008

Cara Membuat :
  1. Masukkan butter kacau hingga larut dan tumis bawang putih.
  2. Masukkan pula Daging kacau hingga masak.Lepas tu masukk Serbuk creamy garlic dan susu.Kacau hingga sebati.
  3. Masukkan garam sedikit dan 1 tin prego mashroom beserta cendawan butang tadi..letak sedikit lada hitam tadi.
  4. Masak hingga didih dan tutup api.
  5. Sementara tu, rebus pasta kering tadi sehingga lembut dan kembang.
  6. Hidangkan.

P8310010

Gravy pasta macam ni lar.. 

P8310014 Serve seperti ini. Letak kuahnya di atas pasta tadi.P8310016

Kesedapan hingga tak terkata.. papa aku suka plak.. selalunya makanan2 itali ni tak kawan ngn dia.. kali ni dia suka plak.. maybe tak masam macam kita buat spegeti tu kan.. so yang ni ok dan dilayan semula after balik terawih. heheh.. P8310017 Visual kurang memuaskan. tapi rasa.. sendiri mau bikin baru taw lar..hehehe…

adehh.. sorry lar.. bukak2 blog aku ni terus ade n3 makanan pulakkan.. ahhaha.. xpe lar.. xdapat jamu korang secara terus.. jamu mata pun jadi lar kan. hehehe..

anyway.. selamat datang september.. bulan penuh makna untuk diri ini.. ehhee.. eh tetiba kan.. zasssss….

p/s: today check up for 6 month pregnant.. agak2nya kena cucuk kancing gigi lagi ke tak ni? hmm…

4 comments:

ciare (^_^)v said...

whoaaa nak mkn pasta jugaakkk..tp MK tu kena makan nasik punya org.mls nak nak msk sampai 2 jenis.emm tp nak msk jgk spaghetti arini!!biar dia tapau nasik kt param.hikhik.

♥ QaseH ♥ said...

dap nyer,,,,

kompem org wat esok,,,,,

hehehehe

♥ QaseH ♥ said...

dap nyer,,,,

kompem org wat esok,,,,,

hehehehe

Ann GreenStrawberry said...

ciare : hehe.. best lar makan pasta.. hehe

Qaseh : hehe.. buat ler...