Pages

Thursday, September 23, 2010

Almost 65% is done.

Cerita kasi pendek2 je buleh.. tak yah wat ayat panjang2.. huhu..

Perihal 7 bulan My Lil Baby Boo Inside

  • Pergerakan semakin aktif – nampak perut kita bergoyang kalau kena tendangan padu dari si kecil. Abi dia la yang excited sangat.. bila baby gerak mmg rasa sangat… suka lar tu…niceee…
  • Pembesaran perut – kejap nampak kecik kejap nampak besar.. ikut suka.. haha.. tapi banyak baju yang menseksikan perut ai.. makanya banyak baju juga ditapis.. harus beli baju lain.
  • Perangai pelik – tak de rasanya… ngidam pun dah takde..
  • Simtom2 Ibu dia – sangat kuat tido.. haha… tido 8 jam pun rasa ngantuk lagi
  • Cepat letih – yes! berjalan sikit dah letih… duduk lama pun letih.. baring lama pun letih.. apa buleh buat…
  • Terasa berat – ish.. ni jangan cakap.. memang berat pun..celah kang2 pun rasa sakit kadang2.. aku rasa berat semakin mendadak.. mak aihh!! dah macam tempayan dah weh.. no kurus slim also shape at all.. lurus je.. muahahaha…. sabar2.. nati kurus lar tuh, now berjalan pun dah macam penguin.. hahahah
  • All check up baby so far semua ok n alhamdulillah…

My Lil Baby Boo Inside Stuff :

So far.. barang2 dia almost 65% dah setel… semua beli ikut keperluan saja.. juga ikut nasihat dari orang2 yang dah bersalin. mana tak perlu tak yah beli.. cuz diorang kata membazir je.. end up tak pakai, tak serasi dengan baby lar… yup! lagi pun if habis benda leh topup lagi.. cuz after pantang kita dah leh berjimba and keluar berjalan serta shopping bukan? ehehhe

  • Toiletries – DONE (2 botol sederhana setiap satu)
  • Towel – DONE (3 Helai)
  • Face towel – DONE ( 4 Helai)
  • Napkin – DONE (10 helai)
  • Diapers – DONE ( 60 keping – PETPET brand)
  • Lapik Getah- DONE
  • Wet Tissu – DONE ( 3 pack)
  • Selimut – (1 helai) nati tambah lagi
  • Minyak Yuyi – DONE ( 1 botol besar)
  • Kepit kuku – DONE
  • Pembersih hidung – DONE
  • Pencuci botol – DONE
  • Botol susu – DONE
  • Baju Siang – 3 pasang **akan ditambah
  • Baju Malam/tidur – 3 pasang ** akan ditambah
  • Jumper – 1 helai baru
  • Cotton Bud – DONE
  • Sabun pencuci baju bby – DONE
  • Sarung tangan n kaki – DONE (5 pasang)
  • Topi – DONE ( 1 helai)
  • Minyak rambut, losyen, kolon – DONE
  • Besen Mandi – DONE( ni pakai besen mandi aku time aku baby dulu)
  • Kelambu – DONE ( aku kebas je cuzen yang tak guna2 dari baby tu)
  • Barut baby – DONE

yang belom :

  • Barang2 untuk ibunya je lar.. satu hapa tak setel.. kalau ade pun.. mana yang ade je kat umah ni..
  • Jamu – stil tak taw nak pakai jenis apa..
  • Bengkung – dah setel – ada 2 jenis.. panjang giler tu n zigzag punye.
  • Brest pump
  • Baby bedding
  • Baju baby ada kena tambah 4 helai lagi.
  • Selimut kena tambah lagi
  • stroller, katil, car seat.. kemudian… dah abis pantang kang baru cari..
  • Besen mandi – untuk rumah MIL aku ler.. kasi letak satu senang.
  • Kotak isi baju si kecik ni..
  • Beg baby
  • Yang lain2 belom pk..

setakat ni.. tu je kot.. kira hampir setel lar kot.. yang emergency punya dah ada… tambah tolak sume.. aku ade 10 minggu lagi nak deliver.. dan ramai kata aku akan bersalin awal DEC.. or 38 weeks gitu.. makk aihh!! nerbes taw..

apa2 pun nak ready mental n fizikal.. doakan aku n anak ini.. juga kawan2 seangakatan buyong bersama dengan ku.. hahaha…

2 comments:

♥ QaseH ♥ said...

mesti x sabar tunggu beby lahirkan,,,

syok nyer tgok ann

Ann GreenStrawberry said...

Qaseh : pastinya