Pages

Monday, August 2, 2010

Cerita secara pukal

Salam isnin semua.. sedar tak sedar dah masuk Ogos dah kita semua.. kurang dari 10 hari dah nyambut Ramadhan pulak kan.. haishhh!! cepatnya masa berlalu… heheh.. tahun ni tahun ke 2 sambut ramadhan dengan suami.. hihi best2.. tapi tahun pertama dengan baby dalm perut ni.. camne lar puasa nanti.. harap baby ok.. sbbnya ritu puasa kalu aku tak makan.. asik tendang2.. kalau dah makan senyap pulak.. hahaha…

ok aku malas nk wat n3 banyak.. jadi aku cerita secara pukal sudah.. muahhaa… hari jumaat malam sabtu tu.. sesi membuat karipap buatan sendiri.. heueheheh.. seronok ok.. puas hati dapat makan karipap buatan sendiri.. sebabnya kalau beli tu asek lar tak menepati citarasa aku.. sudahnya buat sendiri.. inti padat sangat seronok hingga makan sambil terlentang.. wakakakakkaa…

hmmm.. sabtu pagi cam biasalah kalau weekend ni mmg membantu encik suami di ladang ternakan ayam beliau… dah kuat sikit ni bantu2 lar.. nak2 ayam ni jual untuk raya nanti.. sangat banyak.. dan semakin besar.. huhu…. aku setakat tabur makan je lar.. nak isi or angkat bekas air yang berat tu tak dapat lar.. hahaa.. eh tapi anak aku ni pandai ok.. kalau g tempat ayam ni suka.. haha.. lagi2 tengok abi dia kerja kuat beserta ayam2 beliau.. hahahaa… anyone nak order ayam untuk raya kang? ahahha….

sabtu tu jugak seharian kat umah nenek.. bukan apa.. 2 sedara aku kenduri sama date.. makan free. kenduri nyambut puasa.. huhuhu.. best2.. mula2 g umah pertama makan nasi tomato.. lepas zohor g umah sebelah nenek aku ni.. makan nasi lauk kampung.. nak2 ada tempoyak pulak.. fuhh!! sengkak perut.. hahahha..

dah sudah makan.. mata pun layu.. hahahaha.. petang tu g akit buah rambutan yng rimbun tu plak kat kebun buah.. wahhh! asikkk! makan rambut banyak2 lagi.. then baru balik umah mertua plak…hehe

ahad pagi cam biasa lar.. ayam harus di beri makan hari2… opkos lar kena balik awal dari umah mertua… lepak umah nenek sampai petang.. malas pulak nak balik umah… petang baru balik.. heheh..

camtu lar weekend weouls hubby n wife.. seronok walaupun cam takde masa je nak jimba2 ni… tak kisahlah.. life weouls tak sama dengan life orang lain yang bekerja dengan orang.. weouls ni kerja sendiri.. haruslah korbankan masa n tenaga.. tapi ok ape.. seronok.. hehehe..

so pagi ni plak.. bangun pagi subuh tadi.. dh start sakit kepala melampau.. macam mula2 preggy ritu… adehhh..sesak pala ni..masuk kerja lambat sikit.. b4 date g bank dulu..mak aihh!! ramai plak… nak tunggu turn sampai 40 orang.. hoihh!! ngantuk mak.. naseb setengah jam je tunggu.. bagus lar MBB senawang ni.. hehhee…

ok tengah lapar giler.. nak cari makan jap.. adios!

2 comments:

puan farah said...

kalau dok dgn hubby,tak kuar pun tak kisah..dok kt rumah pun tak boring..motip?nak manja2..kat luar malu pulak nk cubit2 pipi..ihiks

Ann GreenStrawberry said...

hhehe.. tu lar.. bila dh kawen ni sume berubah.. duk umah pun lagi best dari kuar.